• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul-Bursa arası 2 saat 15 dk olacak

İstanbul-Bursa arası 2 saat 15 dk olacak
Ankara-Bursa arasının 2 saat 10 dakikaya, İstanbul-Bursa arasını 2 saat 15 dakikaya indirecek Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin imza töreni TCDD Genel Müdürlüğü'nde yapıldı.

İstanbul-Bursa arası 2 saat 15 dakika olacak

Ankara-Bursa arasının 2 saat 10 dakikaya, İstanbul-Bursa arasını 2 saat 15 dakikaya indirecek Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin imza töreni TCDD Genel Müdürlüğü'nde yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2011'i YHT projesi ile uğurladıklarını 2012'ye YHT projesi ile hoş geldin diyeceklerini söyledi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Bursa YHT Projesi imza töreninde konuşan, Yıldırım, demiryollarının Türkiye'nin istikrarı kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, "İstiklal mücadelesi buradan başlamıştır. Demiryolları İstiklal mücadelemize çok büyük faydalar sağladı. 1950'den sonra demiryollarında ihmal ve unutulmuşluğu Türkiye yaşadı. 160 km hıza sahip olan demiryolları ihmal ve bakımsızlıktan 50 km ortalama hızın altına düştü. Yol yapmak yerine tekayyüdat yapmak gelenek haline gelmiştir." dedi.

Bursa YHT Projesi hakkında bilgi veren Yıldır, 75 kilometrelik bir hattın, 20 bin insanın yaşayacağı bir şehir kurmaya eşdeğer bir işin yapılacağını vurgulayarak, ''200'e yakın sanat yapısı var. 20 kilometresi tünelden oluşuyor. 6 kilometresi viyadük. Yani üçte biri tünel ve viyadükten ibaret bir proje. Türkiye'nin her tarafında zor bir arazi var, şartlar çetin. Ne yapacağız oturup ağlayacak mıyız? 'Zor, hemen yapılır, imkânsız biraz zaman alır', anlayışıyla çalışıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise halkın en memnun olduğu icraatların sağlık ve ulaştırma alanları olduğunu dile getirerek, "Demek ki halkın memnuniyeti bu açıdan çok yüksek. Bizde bu doğrultuda hizmete devam edeceğiz. Uçaklar, hızlı trenler, bölünmüş yollar bir taraftan ama otoban ihmal edilmiyor. İzmir-İstanbul arası 3,5 saat inecek yolculuğu 11 katrilyona yakın yatırımla başlattık." ifadesini kullandı.

1980 sonrası siyasi iradenin demiryollarını ihmal ettiğini savunan Arınç sözlerini şöyle tamamladı: "Bu ideolojik yaklaşımda olabilir, fizibilite çalışması da olabilir. Bu bir yanlıştı. Biz bu yanlışı düzeltiyoruz. Bursa'yı İstanbul, Ankara ve İzmir'e bağlayacak YHT'nin başlangıç günündeyiz. Bursa sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözbebeğidir."

Yapılan konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Bülent Arınç'a hızlı tren maketi hediye etti. Daha sonra program üstlenici firmalar ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından imzalanan sözleşme ile sona erdi.

2.20111230151308.jpg

3.20111230155038.jpg

www.UlasimOnliine.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim