• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Istanbul Concours D'elegance başladı

Istanbul Concours D'elegance başladı
Türkiye'de ilk defa, Igerçekleştirilen otomobil zarafet yarışması Istanbul Concours d'Elegance, bugün Küçüksu Kasrı'nda başladı
Bu yıl itibari ile her sene düzenlenmesi planlanan Istanbul Concours d'Elegance'a, 6 kategoride toplam 60 otomobil katılıyor. 
 
Bu haftasonu gerçekleşecek Istanbul Concours d'Elegance'a Biletix'te satılan biletlerle izleyici olarak katılmak mümkün.
 
Dış görünüm, iç tasarım, orjinallik ve tarihçesi gibi yaklaşımlar üzerinden verilecek puanlamalara göre ödül kategorileri 1945 ve öncesi için "Antiques', 1946 - 1960 yılları arası için "Classics', 1961 - 1970 arası "Collectables', 1971 ve üzeri "Exotics' ve her sene farklı bir üreticiden seçilecek olan "Featured Brand' şeklinde ayrılıyor. Bu yılın öne çıkarılacak (Featured Brand) markası, Türk Otomobil Tarihi'nin mihenk taşı olan ilk yerli otomobil markası Anadol olarak belirlendi. Türkiye'nin sembollerinden biri olan Anadol markasından otomobil sahibi olanlar da bu kategoride başvurularını yaptılar ve otomobillerini taçlandırmak üzere yarışmaya hazırlandılar. Etkinliğe katılacak misafirler de yaklaşık 30 kadar otomobilin katılacağı People's Choice kategorisinde en beğendiklerini seçerek, etkinliğin içinde yer alabilecekler. 
 
STC'nin (Super Touring Coupe) yaratıcısı olan Erdoğan Gönül'ün koleksiyonundan seçilen Anadol otomobiller de Rahmi Koç Müzesi'ne ait özel bir alanda Gönül'ün anısına Istanbul Concours d'Elegance'da sergilenecek. 
 
Cumartesi ve Pazar günleri boyunca Istanbul Concours d'Elegance'da sergilenecek otomobiller, alanlarında uzman yerli ve yabancı otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, ödüllerine kavuşacaklar. Buna göre jüride yer alan isimler; Otomobil dünyasının önemli isimlerinden Demir Berberoğlu, spor otomobil tasarım ve üretimleri yapan Onuk Taşıt A.Ş CEO'su ve Kaan Onuk Hücum Botlarının tasarımcısı Ekber Onuk, Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Saydun Gökşin, 45 yıllık klasik otomobil deneyimi olan ve dünyadaki en önemli concours'larda jüri üyeliği ve danışmanlık yapan, Concorso d'Eleganza Villa d'este ve Mille Miglia hakemi, FIVA (Antika Otomobil Federasyonu) üyesi Dominik Fischlin, DK Engineering kurucusu İngiliz David Cottingham, İsviçre'deki Oldtimer klasik otomobil galerisi sahibi Reinhard Schmidlin ve Monterey California'dan otomobil tarihçisi ve Pebble Beach Concours d'Elegance hakemi Vaughn Andraco? Onur Komitesi üyeleri arasında ise Işıklar Holding A.Ş. Başkanı Rıza Kutlu Işık, otomobil dünyasının önemli isimlerinden Karaca Taşkent, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, TBMM Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Bülent ARI yer alıyor. 
 
Bu hafta sonu İstanbul'un en büyüleyici ve tarihi mekanlarından biri olan Küçüksu Kasrı'nda düzenlenen Istanbul Concours d'Elegance tarihi ve coğrafi konumu itibariyle iki kıtanın birleştiği metropol kenti İstanbul'un prestijine de turizm, ekonomi ve tanıtım anlamında dünya çapında büyük bir katkı sağlayacak. 
 
Boğaz manzarasının eşsiz güzelliğinde Pazar günü organize edilecek ödül töreni ve gala yemeği ile sonlanacak olan Istanbul Concours d'Elegance ile artık İstanbul, otomobil severlerin dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri olacak.
 
oto1.jpg
 
oto2.jpg
 
oto3.jpg
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim