• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

İstanbul Dünya'nın ulaşımda lideri olacak

İstanbul Dünya'nın ulaşımda lideri olacak
Türk Hava Yolları (THY) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 80. kuruluş yıldönümü sebebiyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu.
Türk Hava Yolları (THY) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 80. kuruluş yıldönümü sebebiyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu.
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil, dünyada havacılığın nasıl yapılacağını söyleyen ülke konumunda olduklarını söyledi. Kotil, toplu görüşmelerden bir sonuç alınamazsa çalışanlarına kendi paketlerini sunacaklarını açıkladı. 
 
THY ve DHMİ’nin 80. Kuruluş yıldönümü sebebiyle THY Genel Müdürü Temel Kotil ile DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdür Vekili Sıktı Zeybel’in de aralarında bulunduğu grup, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Kotil ve Zeybel daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 
 
THY ile sendikalar arasındaki toplu iş görüşmelerine değinen THY Genel Müdürü Temel Kotil, toplu görüşmelerin olmaması durumunda çalışanlarına dönük kendi paketlerini sunacaklarını dile getirdi. THY’deki greve de değinen Kotil, “Bir aksamamız olmadı. Bütün çalışanlar şunu söylediler ki, Türkiye havacılıkta ana oyuncu, ana oyuncuya da yakışan var olan şeyi bırakmamaktır.” diye konuştu. 
 
Türk havacılığının sadece global bir oyuncu değil bütün bileşenleriyle ana oyuncu olduğunu vurgulayan Temel Kotil, dünyada bu işin nasıl yapılacağını söyleyen ülke konumunda olduklarını ifade etti.
 
‘İSTANBUL’U DÜNYANIN EN KOLAY ULAŞILIR ŞEHRİ YAPIYORUZ’ 
 
THY’nin 80. Kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Kotil, “Bu 80 yıl şöyle anlamlı; 2023 yılında Türk Hava Yolları Allah’ın izniyle Avrupa’daki en büyük hava yolları, daha da büyük oluyor. Hem sefer sayısı olarak, hem ekipleri, kabinde, kokpitte ve bütün çalışanlarıyla, uçak sayısıyla dünyadaki bağlantı sayısı olarak büyüyor. On yıl içerisinde İstanbul’u dünyanın en kolay ulaşılır şehri yapıyoruz. Bütün çalışanlara teşekkür ediyorum.” dedi.
 
DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdür Vekili Sıktı Zeybel de THY ve DHMİ’nin kuruluşu ve sonraki süreş hakkında gazetecilere bilgi verdi. Zeybel, THY ile DHMİ’nin 1933 yılında aynı çatı altında kurulduğunu 1955-1956 yıllarında ise isim değiştirerek ayrıldığını aktardı. İstanbul’a yapılacak olan üçüncü havalimanının ihalesinin yapıldığını da hatırlatan Zeybel, “İlerdeki günler daha güzel olacak.” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim