• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İstanbul-Edirne hızlı tren ihalesine çıkılıyor

İstanbul-Edirne hızlı tren ihalesine çıkılıyor
Bu yıl demiryoluna 9 milyar liralık yatırım öngördüklerini belirten Ulaştırma Bakanı Elvan, “2016 yılındaki yatırım tutarımız bunun çok daha üzerinde olacak. Bir anlamda demiryolu yatırımları karayolu yatırımlarının önüne geçecek” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin sınırında yer alan ülkelerle altyapı bağlantılarını daha da güçlendirmek istediğini belirterek, “Bu çerçevede İstanbul’u Edirne üzerinden Kapıkule’ye kadar hızlı tren ile bağlayacağız. 2015 yılında bunun ihalesine çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

DEMİRYOLU ÖNCELİK

Elvan, ulaşım altyapısı itibarıyla bugüne kadar birinci önceliğin karayolu yatırımı olarak görüldüğünü, yine bunun devam edeceğini aktararak, “Öncelik sıralamasında artık demiryolu yatırımları önümüzdeki yıllarda  2016’dan itibaren karayolu yatırımlarının önüne geçecek. Bu yıl karayolu yatırımlarımız demiryolu yatırımlarımızın 3-4 milyar lira kadar üzerinde gerçekleşecek ama ilk kez 2015 yılında demiryolu yatırımlarında 10 milyar liralık yatırıma yaklaşıyoruz, 9 milyar liralık yatırım öngörüyoruz. 2016 yılındaki yatırım tutarımız bunun çok daha üzerinde olacak” şeklinde konuştu.

4G İHALESİNE ÇIKILACAK

2015 yılı itibariyle 4G’nin ihalesine çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Elvan, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumumuz ile Bakanlığımız çalışmalarını yürütüyor. Hedefimiz bu yılın ilk 3 ay sonunda bunun ihalesini gerçekleştirmek” dedi. Elvan, bilgi ve iletişim sektörüne yönelik bakanlığın bütçesinde 1 milyar liralık kaynağın bulunduğunu söyledi.

 
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim