• BIST 9708.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

İstanbul İskeleleri Rahmi Koç Müzesi'nde

İstanbul İskeleleri Rahmi Koç Müzesi'nde
Rahmi M. Koç Müzesi, ‘İstanbul İskeleleri’ sergisi ile mesafeler aşmadan İstanbul’un iki yakasındaki iskeleleri ve tarihi vapurları bir araya getiriyor.

İstanbul İskeleleri, Rahmi Koç Müzesi'nde sergileniyor

Rahmi M. Koç Müzesi, ‘İstanbul İskeleleri’ sergisi ile mesafeler aşmadan İstanbul’un iki yakasındaki iskeleleri ve tarihi vapurları bir araya getiriyor.

Rahmi M. Koç Müzesi Kayıkhane binasındaki “İstanbul İskeleleri” sergisi” Tamer Bora’nın İstanbul’un tarihi iskelelerinin Cumhuriyet dönemindeki orijinallerine sadık kalarak hazırladığı maketlerden oluşuyor. Bora’nın iskeleler ve vapurlardan oluşan 24 maketlik sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde 21 Kasım 2010 tarihine kadar gezilebilir.

16 iskele ve 8 vapur maketini 6 yıllık bir emek sonucu tamamlayan Bora, maketleri Deniz Otobüsleri (İDO) ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden (TDİ) aldığı planlardan, arşiv fotoğraflarıyla ve yeni fotoğraflar çekerek gerçekleştirdi. 53 yıldır hobi olarak maketle ilgilendiğini söyleyen Bora “Bu sergi, ‘Osmanlı Zırhlıları’ ve ‘Eski Türk Evleri’nden sonra üçüncü kişisel sergim. İstanbul’da 16 ayrı tarzda yapılmış 33 vapur iskelesi var. Her tarzı yansıtmak için 16 iskele yaptım. Amacım elimizde envanter niteliğinde İstanbul’un tarihi iskelelerinin kopyalarının bulunmasını sağlamaktı. Çok farklı duygular içindeyim” dedi. Sergide özellikle 13. yüzyıldan kalma orijinal İznik çinilerine sadık kalarak yapılan Haydarpaşa İskelesi dikkat çekiyor.

17 Eylül – 21 Kasım 2010 tarihlerinde pazartesi hariç hafta içi her gün 10.00 – 17.00, hafta sonu ise 10.00 – 19.00 saatlerinde gezilebilecek sergiden sonra Tamer Bora’ya ulaşmak da mümkün. Bora, sergi boyunca kendisi gibi maket tutkunlarının, sergiyi gezip işin sırrını öğrenmek isteyenlerin sorularına da yanıt verecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim