• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul-İtalya haftalık uçak sayısı 196'ya çıkarıldı

İstanbul-İtalya haftalık uçak sayısı 196'ya çıkarıldı
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile İtalya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İtalya arasındaki uçuşların arttırılması için yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile birlikte İtalya'ya haftalık sefer sayısı 196'ya çıktı.

Türkiye ile İtalya arasındaki uçuşların arttırılması ve yeni uçuş noktalarının oluşturulması amacıyla yeni bir ikili havacılık anlaşması imzalandı. Türk Havayolu İşletmelerinin İstanbul'dan İtalya'ya gerçekleştirdikleri haftalık seferlere 45 yeni sefer daha eklendi. Böylece İtalya’ya yapılan haftalık sefer sayısı 151’den 196’e ulaştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile İtalya Sivil Havacılık Genel Müdürü Alessio Quaranta başkanlığındaki heyetler, İstanbul’da bir araya gelerek mevcut ikili havacılık anlaşmasını revizyona tabi tuttu. Müzakereler sonunda anlaşmaya varılan konularda imzalanan mutabakat zaptına göre; Türk Havayolu İşletmelerinin İstanbul'dan İtalya'ya gerçekleştirdikleri haftalık seferlere 45 yeni sefer daha eklendi. Böylece İtalya’ya yapılan haftalık sefer sayısı 151’den 196’ya ulaştı.

Sefer sayılarında yüzde 30’luk bir artış sağlayan ve geçici uçuş noktalarının kesinlik kazanması bakımından önem taşıyan anlaşma ile, Türk havacılık sektörüne yıllık ilave yaklaşık 47 milyon dolarlık ciro imkanı oluşturduğu öğrenildi.

Anlaşmaya varılan bir diğer husus, İtalya’da Roma, Milano/Malpensa olarak belirli olan tarifeli sefer nokta sayısının 2’den 11’e çıkartılması oldu. Böylece geçici izinlerle sefer düzenlenen Bergamo, Bolonya, Venedik, Cenova, Torino, Napoli, Katanya ve Pisa noktaları kalıcı hale getirilerek, Bari noktası da yeni tarifeli sefer noktası olarak belirlendi. Kargo seferlerinde hava aracı tipi kısıtlaması olmaksızın haftalık 14 frekans kargo seferinin belirlendiği müzakerelerde ayrıca iki ülke arasında kombine taşımacılık ve tarifeli sefer noktaları arasında da 3. taraf dahil olmak üzere kod paylaşımı hususlarında mutabakat sağlandı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim