• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

İstanbul İzmir Otoyolu arsaları coşturdu

İstanbul İzmir Otoyolu arsaları coşturdu
İstanbul'dan İzmir'e ulaşımı 4 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi, Bursa, Yalova ve Kocaeli'deki arsa fiyatlarını hızla yükseltti. Bölgedeki fiyatlar bir yılda yüzde 185 arttı.

Yapım çalışmaları hızla süren, İstanbul'dan İzmir'e ulaşımı 4 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ve bu projenin en önemli geçiş noktalarından olan, 2015'te bitmesi planlanan İzmit Körfezi Asma Köprüsü, bu güzergâhtaki arsa ve emlak fiyatlarını şimdiden yükseltti.

emlakjet.com'un yaptığı araştırmaya göre, bu projenin etkisiyle oluşan arsa fiyatlarındaki artışın en yüksek olduğu illerin başında Bursa, Yalova ve Kocaeli geliyor. Analize göre, Bursa Gemlik'teki tarlalar bir yıl içinde yüzde 185 değerlendi. Araştırma, Gemlik'teki muhtelif arsa fiyatlarında yüzde 156'ya varan oranlarda artış yaşandığını, Gebze Muallimköy'deki arsaların fiyatlarında ise yüzde 120'ye varan yükseliş olduğunu ortaya koyuyor.emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin en büyük ulaşım projesi olarak anılan, Gebze-Orhangaziİzmir Otoyolu Projesi'nin otoban ve İzmit Körfezi Asma Köprüsü yapım çalışmaları hızla sürüyor. İstanbul-İzmir arasında yapılan 420 kilometrelik proje, iki şehir arasındaki mesafeyi 8 saatten 4 saate indirirken, dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsüne de sahip olacak. Proje sayesinde 2012-2013 yılları arasında Yalova Altınova'da arsa fiyatları yüzde 59 oranında artış yakalarken, Yalova'nın diğer bölgelerinde ise özellikle de konut imarlı ve ticari amaçla kullanılabilecek arsaların fiyatları yüzde 100'e varan oranlarda artış gösterdi.
 
"BÜYÜK PİYANGO GEBZE'YE"

Arı, otoyol projesi nedeniyle arsa fiyatlarında artış gösteren bir diğer ilin Kocaeli olduğunu belirtirken, Kocaeli'nin Gölcük, Kavaklı, Tavşanlı bölgelerinde, özellikle de konut ve ticari türdeki arsalarda yüzde 50'ye varan artışların olduğunu, asıl büyük artışın Gebze Muallimköy'deki arsaların fiyatlarında yüzde 120'ye varan oranlarda yaşandığını söyledi.
 
RAKAMLARLA İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU

Yaklaşık 10 milyar TL yatırım tutarı belirlenen İstanbul İzmir Otoyolu, geçtiği güzergahlardaki il, ilçe, belde ve köylerde ekonomik hareketlilik sağlayacak. Otoyol tamamlandığında, İstanbul'dan 2.5-3 saat süren Bursa'ya 1 saate, 8-10 saat süren İzmir'e da 3.5-4 saatte ulaşmak mümkün olacak. Bir diğer önemli merkez Eskişehir'e ulaşım süresi de 2-2.5 saate inecek. Bu yolla taşıt işletme giderlerinde yıllık 870 milyon TL tasarruf sağlanacağı hesaplanıyor. 377 km otoyol ve 44 km'lik bağlantı yollarıyla birlikte 421 km uzunluğundaki otoyol projesi için 30 viyadük, 7 bin 395 metre uzunluğunda 4 tünel, 209 köprü, 18 gişe alanı, 7 servis ve 7 park alanı inşa edilecek. Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edilen otoyol projesinin yapım ve işletme süresi ise 22 yıl 4 ay.

KAYNAK: SABAH

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim