• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İstanbul-İzmir uçağına yıldırım düştü

İstanbul-İzmir uçağına yıldırım düştü
İstanbul'dan havalanıp İzmir'e gitmekte olan THY ait yolcu uçağının motor kısmına yıldırım isabet etmesi sonucu devre dışı kaldı. Pilotlar uçağı güvenli bir şekilde havalimanına indirdi.

THY'nin İstanbul-İzmir seferini yapan yolcu uçağının sağ motoru, İzmir yakınlarında yıldırım isabet etmesi sonucu devre dışı kaldı. Pilotlar, 112 yolcusu bulunan uçağı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na tek motorla güvenli bir şekilde indirmeyi başardı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, THY'nin İstanbul'dan İzmir'e gitmek için havalanan TK 2348 sefer sayılı ''Çağrı'' adlı uçağına, İzmir yakınlarında yıldırım isabet etti. Yıldırımın isabet ettiği uçağın sağ motoru devre dışı kaldı.
 
Pilotların durumu kuleye bildirmesinin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda önlem alındı. Pilotlar uçağı sorunsuz olarak, güvenli bir şekilde 00.05'te piste indirdi.
 
KORKU DOLU DAKİKALARI ANLATTI
 
İstanbul - İzmir seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağının İzmir semalarında kötü hava koşulları nedeniyle yıldırım çarptı. Adnan Menderes Havalimanına inişe geçtiği sırada çarpan yıldırım nedeniyle uçağın bir motoru alev aldı.
 
O esnada uçakta olan 24 yaşındaki Bertan Atay korku dolu dakikaları kamerasına kaydetmeyi başarırken Atay, "O zor şartlarda bizi sağa salim indiren pilotlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
 
İstanbul - İzmir seferini yapan Türk Hava Yolları'nın ait TK-2348 sefer sayılı yolcu uçağı 114 yolcusuyla saat 23.15 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. THY uçağına İzmir semalarında yıldırım isabet etti. Uçağın bir motoru alev alırken, uçakta bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandı. Bu panik esnasında soğukkanlılı kalarak kamerasını çalıştıran Bertan Atay, yanan motoru ve bazı yolcuların yaşadığı paniği kaydetti.
 
"BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ DUYDUK"
 
Atay, yaşanan o korku dolu dakikaları şöyle anlattı: "İstanbul'dan havalandıktan sonra hava kötüleşti ve sürekli uçuş süresince sarsıntı yaşadık. İzmir semalarına gelince ise şimşekler etrafımızda çakmaya başladı. Bu sırada büyük bir gürültü duyduk ve yolcular motorun yandığını söyledi. Motorun yanmasından sonra ışıklar filan sönmedi anormal bir durum yaşamadık. Yalnız çıkan alevler nedeniyle birçok yolcu panik yaşadı. Bende yanımda olan fotoğraf makinesiyle görüntü çekmeye çalıştım. Alana indiğimizde ise itfaiye ekipleri motora müdahale etti. Pilotlarımız sağ olsun bizi o zor şartta sağa salim indirmeyi başardı."
 
Yetkililer, uçaktaki 112 yolcu, pilotlar ve kabin ekibinin burnu kanamadan sağ salim bir şekilde İzmir'e geldiğini belirterek, havaalanlarındaki teknik donanım ile ekibin bu tür olaylarda gerekli tecrübeye sahip olmasının önem arz ettiğini bildirdi.
 
Bu arada, yıldırımın isabet ettiği motorda kısa süreli meydana gelen alevi fark eden bazı vatandaşların, havalimanına geldiği ve yolcuların durumu hakkında bilgi almaya çalıştığı görüldü. 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim