• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İstanbul Lines'dan kamuoyuna açıklama

İstanbul Lines'dan kamuoyuna açıklama
İstanbul Lines Genel Müdürü Bülent Şafak, Tavşanlı Liman Sahası ihalesi ile ilgili basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.
İSTANBUL LINES'DAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
 
İstanbul Lines Genel MüdürüBülent Şafak, Tavşanlı Liman Sahası ihalesi ile ilgili basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.
 
İstanbul Lines Genel MüdürüBülent Şafak imzasıyla gönderilen basın açıklaması aynen şöyle;
 
TAVŞANLI LİMAN SAHASI
 
"Son günlerde basında yer alan, sefer noktalarımızdan olanTavşanlı liman sahasının kiralanması ile ilgili haber ve yorumlara ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı bilginize sunarız.
 
Öncelikle İstanbullines Denizcilik A.Ş. olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm ticari faaliyetlerimizin var olan yasalara ve hukuka uygun olarak yürüttüğümüzü ve yürüteceğimizi önemle hatırlatmak isteriz. Bu çerçevede halen Tavşanlı Belediyesi’nin uhdesinde yürütülen ihale sürecini yönlendirebilecek herhangi bir açıklama yapmayı uygun bulmuyoruz. Bu noktada Eskihisar-Tavşanlı hattında hizmet vermeye başladığı günden beri yolcu odaklı kamu faydasını esas alan hizmet ilkelerimiz gereğince aşağıdaki detayları kamuoyunun bilgisine sunmakta fayda görüyoruz.
 
HIZ, KONFOR VE YOLCU MEMNUNİYETİ
 
İstanbullines olarak Temmuz 2013’te açtığımız Eskihisar-Tavşanlı hattında 3 yeni gemi ile başladığımız seferlerimizde bugüne kadar 250 binin üzerinde araç ve 1,5 milyonun üstünde yolcumuzu misafir ettik. Eskihisar - Tavşanlı hattındaki 7/24 kesintisiz feribot seferlerimizle bayram ve tatil günlerinde oluşan uzun kuyruk çilesinin son bulmasını sağladık. Her misafirimize sunduğumuz mini ikramlarla (börek veya tost ve çay) misafirlerimizin yolculuğunu keyifli ve lezzetli hale getirdik. Körfezdeki özellikle ticari yük taşıyan araçların önemli bir kısmını deniz yoluna yönlendirerek trafik yoğunluğunun azalmasına katkıda bulunduk. Tek firmanın çalıştığı dönemlerde 45–55 dakika süren deniz geçişini yeni gemilerimizi ile 30 dakika ortalamaya indirerek misafirlerimizin zamandan kazanmasını sağladık.
 
İSTANBULLINES İLE REKABET KALİTE VE FİYATA YANSIDI
 
İstanbullines olarak deniz taşımacılığındaki RO-RO tecrübemizi Eskihisar-Tavşanlı hattına aktarırken oluşacak olan rekabetin hattı kullanan tüm misafirlerimiz için kalite, hız ve ekonomik fiyatlara ulaşabilmesi ile sonuçlanmasını arzu ettik. Bu amaçla en son 3 Şubat’ta uygulamaya başladığımız gidiş dönüş kampanyamız ile % 33’e kadar daha ucuz fiyatlarla araç taşımaya başladık. İstanbullines’la giden bir otomobil 60 TL yerine 40 TL’ye geri dönebiliyor.
 
TEKELLEŞMENİN YOLCUYA YANSIMASI YÜKSEK FİYATLAR
 
Eskihisar-Tavşanlı hattında ikinci şirket olarak taşımacılık hizmeti vermeye başlamamız ile birlikte hız, konfor, ekonomik fiyatlar ve servis kalitesindeki artışın rakiplerimiz içinde aynı sonuçları doğurmuş olmasını isterdik. Ancak hizmet vermeye başladığımız günden beri rekabetçi pazarı hazmedemeyen tekelci aklın yolcuya yansıyan ekonomik fiyat hız ve konfor için çabalamak yerine tekelci yapısını korumaya dönük adımlarını hattı kullanan insanlarımızın lehine olarak yorumlamak mümkün değildir. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıllarda hatta tek şirket faaliyette iken “dinamik fiyatlama” sistemi gerekçesiyle Eskihisar-Topçular hattında şu ankinin 2 katına varan fiyatlarla yolcu ve araç taşınmış ve yolcuların şikayeti ve isyanı kamuoyuna da yansımıştı.
 
LİMANLAR BELEDİYELERE GELİR SAĞLIYOR
 
İstanbullines olarak hattı kullanan misafirlerimiz lehine şirket politikamızın gereği olarak yaptığımız son çift yön kampanyası ile hem doluluk oranlarımız hem de geçen araç sayımızda artış sağlandı. Bu sayede haberlerde bahsi geçen liman sahasını kullandığımız Belediye’ye daha yüksek oranlarda araç başı gelir payı aktararak kamu kurumlarının bütçesine gelir sağladık. Bu da gelir elde eden idarenin bölgeye ve sakinlerine daha iyi hizmet sunması anlamına gelecektir.
 
İstanbullines olarak Eskihisar-Tavşanlı hattımızda misafirlerimizi memnun edecek rekabetçi tüm uygulamaları yolcu odaklı ve kamu faydası gözeterek hayata geçirmeye devam edeceğimizi tüm misafirlerimize ve kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız.
 
BÜLENT ŞAFAK
 
İSTANBULLINES GENEL MÜDÜRÜ"
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim