• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

İstanbul-Malaga haftada 5 sefer düzenleyecek

İstanbul-Malaga haftada 5 sefer düzenleyecek
Türk Hava Yolları (THY) Malaga Müdürü Halid Koca, “İstanbul-Malaga uçuşlarımızı haftada 5 sefer gerçekleştiriyoruz ve kış sezonunda da 5 sefer olarak devam edeceğiz” dedi.

Topkapı Eresin Hotel’de acentelere tanıtım ve Türkiye ile İspanya arasındaki turizm hacmini geliştirmek amacıyla verilen kokteyle THY Malaga Müdürü Halid Koca, Malaga Belediyesi Başkan Yardımcısı Damian Caneda, İspanya’nın İstanbul Başkonsolosu Aurelio Perez Giralda, Malaga Turizm Bölge Müdürü Javier Hernandez ile Malaga Kongre Merkezi Müdürü Francisco Quereda katıldı.

 
Türk Hava Yolları Malaga Müdürü Halid Koca, “Malaga Belediyesi ve THY olarak ortaklaşa bir programımız olacak. Programımızın genel konusu, hem Malaga şehrimizi hem de THY ile beraber, İstanbul-Malaga uçuşlarımızı tanıtmaktır” dedi.
 
Malaga şehri hakkında bilgiler veren Koca, “Malaga İspanya’nın en güzel şehirlerinden birisi, güney sahili. Biz de yaklaşık 1.5 yıldır THY olarak İstanbul’dan Malaga’ya karşılıklı seferler düzenliyoruz. Uçuşlarımızı tanıtmak maksatlı organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İstanbul-Malaga uçuşlarımızı haftada 5 sefer gerçekleştiriyoruz ve kış sezonunda da 5 sefer devam edeceğiz” diye konuştu.
 
MALAGA'YI BİRAZ TANIYALIM
 
Málaga (Mâlaka) İspanya'da Endülüs Özerk Topluluğu içinde bulunan Málaga ili merkezi olan ve bir belediye idaresi bulunan kenttir.
 
İberik Yarımadasının doğusunda, Endülüs Özerk Topluluğu arazileri güneyinde, Akdeniz sahillerinde "Costa del Sol (Güneş Sahili)" üzerinde kurulmuş bir liman ve sahil şehridir. Cebelitarık Boğazı'ndan 100 km doğuda ve en yakın Kuzey Afrika sahilinden 130 km uzaklıktadır.
 
GEZELİM-GÖRELİM
 
Malaga'nın eski tarihi merkezi: Güneyde bulunan liman iner ve kuzeyinde yüksek tepelere doğru tırmanır. İki tarafında "Guadalmedina" ve "Guadalhorce" adlı Akdeniz'e erişen akarsular vardır.
 
Fenike Şehri surları: Kentte en eski kalıntılardır. Fenikeliler sur kalıntıları Picasso Müzesi bodrum katında görülebilir.
 
Antik Romalı anfitiyatrosu: MÖ. 1. yy'dan kalma. Tamamen kaybolmuş bir halde iken 1951'den itibaren kazılarla büyük bir kısmı ortaya çıkarılmıştır.
 
Antik Romanlı, Vizigot, Arap ve İspanyol dönemlerinden kalma şehir surları
 
Gibralfarao Kalesi: Araplardan kalma bir kaledir. 11. yy.da Endülüs Taifalar idaresi sırasında ufak emirliklere bölünmüş iken yapılmıştır. 13. ve 14. yy. "Nasrid" hanedanı hükümdarlığı sırasında genişletilmiştir. Bu kale Alcazaba kale kompleksine bağlıdır.
 
Alcazaba:Endülüs Araplarından kalma çok önemli bir kale ve emir/hükümdar ikametgahı. Bu kale şehre hakim olan bir tepe üzerinde kurulmuştur. Ilk kuruluşunda şehri körsan hücumlarından korumak için yapılmıştır. Sonra 11. yy. ortalarında Hamudi hanedanı emir ve hükümdarları tarafından daha çok daha geniş ve büyük olarak yeniden yapılmıştır. Denizden yükselen bir tepenin doğusunu kaplamaktadır ve etrafında palmiye ve çam ağaçlıklı korular bulunur. Kalenin planı genellikle dörtgendir ama yokuşlu arazide olduğu için araziye uyarak tam kare veya dikdörtgen şekli almaz. Kalın dış ve iç duvarları bulunur. İki duvar arasında üzeri kapalı yollar bulunur ve bunlar kalenin değişik kısımları arasında korunaklı ulaşımı sağlarlar. Alcazaba ve Gibralfarao kallerinin arasında da aynı şekilde iki kaleyi birleştiren korunaklı yol vardır. Duvarlarda zaman zaman dörtgen kuleler bulunur. Bu kale kompleksi girişinde diğerlerinde daha büyük bir kule vardır. BU kule altından kaleye giriş zigzaglı bir kapılı yolla olur. Bu yol uzerinde birkaç kale kapısından geçtikten sonra içinde kokulu çam ve okulaptüs ağaçları bulunan güzel bahçeli avlulara gelinir. "Puerta da Granada" olarak anılan iç surlardan da geçildikten sonra 11.-14. yüzyıllar döneminde kullanılan Valinin Sarayı'na gelinir. Bu saray üç kemerli kenarları olan ve bir tarafı güneye açık olarak bahçeleri ve deniz manzarasını gören bir dikdörtgen avlu etrafında kurulmuştur ve içindeki odalardan bazıları Hıristiyan yıkıcılıklarından kurtulup günümüze kadar gelebilmiştir. Bu sarayın kuzeyinde bir su değirmeni; 40m derinlikde içine dönerek merdivenle inilebilen bir kuyu; bir hamam; çeşitli atölye odaları ve kalenin en kuzey kısmında Puerta de la Torre del Homenaje denilen süslü bir anıtsal kapı bulunur.
 
La Concepcion: Tarihi botanık bahçe
 
Malaga Limanı: İspanya'nın en önemli limanlarından biri
 
Palacio de los Condes de Buenavista Sarayında Picasso Málaga Müzesi.
 
Palacio de Villalón'da Carmen Thyssen Müzesi
 
Palacio de la Aduana Sarayı 
 
Malaga Güzel sanatlar ve Arkeoloji Müzesi
 
CAC Malaga Modern Güzel Sanatlar Müzesi
 
Fundacıón Picasso ve Picasso Doğum Yeri Müzesi.
 
MUPAM Şehir Müzesi
 
Malaga Otomobil Müzesi
 
Cam ve Kristal Müzesi
 
MİMMA karşılıklı etkileşimli müzik müzesi
 
Şarap Müzesi
 
Müseo de Artes y Tradiciones Popülares (Halk Sanatlari ve Gelenekleri Müzesi)
 
Atarazanas Pazaryeri
 
La Malagueta Boğa Güreşi Arenası
 
Katedral ve kiliseler:
 
Malaga Katedrali ve Piskaposluk Sarayı: Rönesans stilinde planlanmıştır ama mali zorluklar dolayisiyla tamamlanmamıştır. Epey zaman sonrada Barok mimarı stili uygulanarak bitirilmiştir.
 
Santiago Kilisesi: İspanya Müslümanlardan fethedildikten hemen sonra ortaya çıkan İslam ve Hıristiyan mimarı stillerinin karışımı olan "Mudejar" mimari stilinde.
 
İglesia del Sagrario: Eski Arap caminin Hıristiyan fatihler tarfından değiştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Gotik mimari stilde çok süslü cephesi eşsizdir.
 
San Felipe Neri Kilisesi.
 
San Juan Kilisesi: Gotik mimarı stilli
 
1.20120920120054.jpg
 
2.20120920120102.jpg
 
3.20120920120110.jpg
 
4.20120920120117.jpg
 
5.20120920120125.jpg
 
6.20120920120134.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim