• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

İstanbul, Mavi Marmara Gemisi'ni bekliyor

İstanbul, Mavi Marmara Gemisi'ni bekliyor
İsrail askerlerinin baskını sonucu 9 Türk'ün hayatını kaybettiği "Mavi Marmara" gemisi, hafta sonu büyük bir karşılama töreninin yapılacağı İstanbul'a gitmek üzere Çanakkale Kepez Limanı'ndan bölgeye hareket edecek.

İstanbul, Mavi Marmara Gemisi'ni bekliyor

Türkiye'den Gazze'ye insani yardım malzemesi götürürken İsrail askerlerinin baskını sonucu 9 Türk'ün hayatını kaybettiği "Mavi Marmara" gemisi, hafta sonu büyük bir karşılama töreninin yapılacağı İstanbul'a gitmek üzere Çanakkale Kepez Limanı'ndan bölgeye hareket edecek.

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki limanda bağlı bulunan Mavi Marmara gemisinin 26 Aralık 2010 Pazar günü saat 13.00'te İstanbul Sarayburnu Limanı'nda büyük bir coşku ile karşılanacağını belirten İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkilileri, "31 Mayıs'ta İsrail askerlerinin yaptığı saldırı sırasında geminin üzerinde oluşan izler hala duruyor. 9 kişinin hayatını kaybettiği gemi, tesliminin ardından 8 Ağustos'ta römorkörlerle çekilerek İskenderun Limanı'na getirilmiş, burada tamir ve bakımı yapılmıştı. Gemimizi hafta sonu Gazze'ye giderken uğurlandığı yer olan İstanbul Sarayburnu Limanı'na götüreceğiz. Burada da gemiyi nasıl uğurladıysak öyle coşku içinde karşılayacağız. Gemi Sarayburnu Limanı'na geldikten sonra bir hafta boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak" diye konuştu.

İHH yetkilileri ayrıca "Mavi Marmara" gemisinin içindeki izlerin kesinlikle silinmeyeceğini de belirterek, "Bu tarihi izler burada aynı şekilde kalacak. 'Mavi Marmara' artık normal bir yolcu gemisi olmaktan çıkmış durumda. Talep gelmesi halinde gemiyi İslam ülkelerine göndererek oradaki kişilerin de ziyaretine açacağız" dedi. Öte yandan, Türkiye genelinden çok sayıda kişinin 26 Aralık Pazar günü saat 13.00'te Sarayburnu Limanı'nda gerçekleşecek törene katılmak üzere organizasyon yaptığı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim