• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

İstanbul Park Oto Pazarı 9 Eylül'de açılıyor

İstanbul Park Oto Pazarı 9 Eylül'de açılıyor
İPOP, 9 Eylül’de yüzde 10’a varan indirimler ile kapılarını açıyor. Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, 1.5 milyar TL’lik ekonominin oluşacağı pazarda iade garantisinden oto borsasına kadar yeniliklerin olacağını söyledi.

İstanbul Park’ın 10 yıllık işletme hakkını elinde bulunduran İntercity, İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) adını verdiği Türkiye’nin en büyük ikinci el oto pazarını 9 Eylül’de açıyor. 70 dönüm arazide yılda 25 bin aracın satılacağı ve 1.5 milyar TL’lik ekonominin yaratılacağı İPOP’ta her yıl yüzde 50 büyüme bekleniyor. Konuyla alakalı İntercity İstanbul Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, araç kiralama işinde yüzde 25 payı bulunan Intercity’nin İPOP ile ikinci el oto pazarında da ilkleri gerçekleştireceğini vurguladı. İlk fazda 70 dönüm arazide kurulacak olan açık alanda Türkiye’nin önemli otomotiv firmalarının ana bayilerinin 2. el bölümlerine hizmet verecek galeri bölümleri olacak. Kabataş, “Firmalar kendilerine tahsis edilmiş özel alanlarda araçlarını sergileyebilecek. Ayrıca yine kendilerine özel ofis alanlarında müşterilerinin işlemlerini gerçekleştirebilecek” dedi. Firmalar için ayrılmış 72 metrekaresi ofis alanı olmak üzere toplamda 318 metrekarelik alanlardan 50 adet bulunuyor ve aylık kiralar 5-8 bin TL arasında yer alıyor. 70 dönüm arazide ise 3 bin 100 araç segilenebilecek, 4 kamera ile canlı yayın yapılacak ve ayrıca internet üzerinden de satış yapılacak. 

Halk için de satış alanı ayrıldı 

Alandaki bir diğer yenilik ise vatandaşlar için de kendi araçlarını satabilecekleri takas edebilecekleri alanların yer alması. Kabataş, “Bu hizmet için bin 100 araç kapasitesi ayrılmış durumda. Satışa getirdiğiniz aracınızın iç ve dış fotoğrafl arı ekibimiz tarafından hemen çekilir ve aracınızla ilgili satış bilgilerinizle birlikte 1-2 dk. içinde internet sitemizde yayınlanarak ülke çapında herkese ulaşır. Üstelik Türkiye’de bir ilk olan bu özel hizmetimiz de ücretsiz. Pazarda ise haftasonu 30, hafta içi 5 TL’lik ücret alıyoruz sadece” dedi. 

Tüm işlemler 2-3 saatte bitiyor 

İPOP Satış Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, İPOP’un Türkiye’nin tam teşekküllü ilk oto pazarı olma özelliğini taşıdığını belirterek, “Pazar içinde oto expertiz firmasından, uzatılmış araç garantisine, notere, bankalara, lastik ve aksesuar satış alanları, oto kuaförü ve detaylı temizlik, Hafif tamir & bakım ve sigorta şirketine kadar her birim yer alacak. Müşteri aracı almaya karar verdiğinde tüm işlemlerini aynı noktadan maksimum 2 -3 saat içerisinde tek bir çatı altında gerçekleştirebilecek” dedi. 

10 gün içinde değişim garantisi 

Yılda 300 bin aracın el değiştirdiği 2. el oto pazarında İPOP ilk yıl için 25 bin adet ile yer alacak ve her yıl bu rakam yüzde 50 artacak. Cevat Kabataş, ileriki dönemde ikinci fazda da benzer başka bir alan daha oluşturabileceklerini dile getirdi. 

Projenin bir ihtiyaca cevap verme projesi olduğunun altını çizen Kabataş, bu anlamda iade garantisi de verdiklerini belirterek, “İPOP’da hizmet veren galerilerden garantili ve expertiz raporlu bir araç alan alıcı, aracı beğenmediği takdirde 10 gün içerisinde değişim yapabilecek. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu çalışmada tek koşulumuz alıcının araçla 2 bin km den fazla mesafe yapmaması ve aldığı andaki expertiz raporuna eşdeğer şekilde değişime gelmesi” diye konuştu.

2. el oto borsası oluşacak

Yılda 25 bin aracın alım-satımının gerçekleşeceği ve yan hizmetler ile birlikte 1.5 milyar TL’lik bir ekonomiye ev sahipliği yapacak İPOP'un içinde 2. el oto sektörüne yön verecek veriler oluşacak. Kabataş, “Bu veriler çok önemli olacak. Toplanan ve derlenerek bir metoda oturtulan bu veriler sayesinde 2. el oto pazarında her şey çok daha şeff af hale gelecek. Araç fiyat aralıklarından, alım satım oranlarına, tercih edilen markalardan en çok satılan araçlara kadar pek çok veri bilinir olacak. Bu verilerle oluşturulacak endeks sayesinde son kullanıcı ve satıcılar önlerini rahat görebilecek. Neredeyse 2. el oto borsası gibi işleyen bu sistemle 2. El oto sektörüne öngörü sunulacak” diye konuştu. (Dünya Gazetesi)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim