• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İstanbul Rallisi'nde zafer Bostancı-Vatansever ikilisinin

İstanbul Rallisi'nde zafer Bostancı-Vatansever ikilisinin
Türkiye Ralli Şampiyonası'nın dördüncü ayağı olan İstanbul Rallisi'nde Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibi birinci oldu.

Son etaba kadar nefes kesen mücadelede, aynı takımdan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikinci ve Tok Sport WRT’den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez üçüncü oldular.

Kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Namet, İTO, Ford, Fiat ve Pendik Belediyesi katkıları ile organize edilen 35.İstanbul Rallisi, 12-13 Temmuz tarihlerinde Anadolu yakasında yer alan 9 özel etapta koşuldu.

Baştan sona büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan zorlu ralliyi, 8.7 saniye farkla Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta S2000 ile Murat Bostancı-Onur Vatansever kazandı. Yarışın genel klasman ikinciliğini yine aynı takımdan Ford Fiesta S2000 ile Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi elde ederken, üçüncülük 6.6 saniye farkla Tok Sport WRT takımdan MINI JCW RRC ile Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez’in oldu.

2 gün süren zorlu rallide ekipler toprak zeminli etaplarda sıcak hava şartları ve birbirleri ile çetin bir mücadele sergilediler. Yarışın N4 sınıfı birinciliğini Bonus Unifree Parkur Racing adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Ercan Kazaz-Emire Cantürk ekibi elde ederken, RC4 sınıfında Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R2 ile Buğra Banaz-Burak Erdener birinciliğin sahibi oldu. Ekip aynı zamanda İki Çeker klasmanı birinciliğini de kazanırken, Buğra Banaz aynı zamanda “en iyi genç pilot” ödülünü de elde etti. RC3 sınıfı birinciliğini Alptekin Işıkalp-Sevilay Genç kazanırken, Kadın Pilotlar Birincisi Ford Fiesta R2 ile yarışan Serpil Pak, Kadın co-pilotlar birincisi Bonus Unifree Parkur Racing’den Emire Cantürk ve genç co-pilotlar birincisi Kerim Tar ile yarışan Kutay Ertuğrul oldular.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing takımından Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz Ford Escort MKII ile, hem genel klasman hem de kategori 2’de zafere ulaşırken, aynı takımdan Murat 131 ile Burak Türkkan-Murat Yıldırım ikinciliği elde etti ve aynı zamanda Kategori 1 birinciliğinin sahibi oldu. Historic klasmanında üçüncülüğü kazanan ekip ise Fiat 124 ile Timur Özkan-Engin Dilben oldu.

Mahalli klasmanda ise Kategori 5’de Renault Clio RS ile Murat Güray-Hürol Menderes ve Kategori 3’te de Ford Fiesta ST ile Erdem İlbaylı-Ceren Ergun birincilikleri paylaşan ekipler oldular.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası 16-17 Ağustos tarihlerinde TOSFED tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan Boğaziçi Rallisi ile devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim