• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İstanbul Shop&Miles Boat Show açıldı

İstanbul Shop&Miles Boat Show açıldı
29. Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show, Pendik’teki Marinturk İstanbul City Port’ta görkemli bir törenle kapılarını açtı.

EN İDDİALI TEKNELER DENİZ ÜSTÜNDE PODYUMA ÇIKTI

29. Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show, Pendik’teki Marinturk İstanbul City Port’ta görkemli bir törenle kapılarını açtı.

Türkiye’de düzenlenen en büyük denizcilik fuarı olan İstanbul Shop&Miles Boat Show’da 250’nin üzerinde ulusal ve uluslararası firma ve 600’ü aşkın marka yer aldı. Ülkemizde 1 milyar $’lık bir pazar haline gelen mega yat ve yat inşa sektöründeki olumlu gelişmeler İstanbul Shop&Miles Boat Show Fuarı’na da yansıdı. Toplam değeri 300 milyon euroya ulaşan, yelkenli, motor yat, katamaran ve mega yat olmak üzere boyları 3 m ile 50 m arasında değişen 300 teknenin sergilendiği İstanbul Shop&Miles Boat Show, herkesin deniz tutkusunu yaşayabileceği uygun fiyatları ile iddialı bir başlangıç yaptı. 30 bin TL’den başlayıp 17 milyon euroya ulaşan çok farklı fiyat aralıklarında ve farklı ihtiyaçlara yönelik yüzlerce özel tasarım yatı deniz üstünde test etme olanağı veren İstanbul Shop&Miles Boat Show, Türkiye’de düzenlenen en büyük denizcilik fuarı oldu. Deniz tutkunu ünlü isimlere ve iş dünyasına VIP açılış yapılan İstanbul Shop&Miles Boat Show’un ilk gününe ünlüler akın etti. Deniz ve tekne tutkunu ünlülerin çoğu deniz üstünden fuar alanına geldi. İş, sanat, medya ve sosyetenin önemli isimlerinin uzun vakit geçirdiği İstanbul Shop&Miles Boat Show’un ünlü ziyaretçilerinin en çok ilgisini çeken yatlardan bazıları 17 milyon Euro’luk fiyatıyla Ardell – “Arethusa 154, 6 milyon euro fiyatıyla Numarine 102 RPH ve ilk kez bu fuarda görücüye çıkan 4 milyon euro’luk Peri 29 oldu. Ünlü isimlerin satın aldığı tekne ve yat modelleri sır gibi saklandı.

İstanbul Shop&Miles Boat Show tüm deniz tutkunlarını otomobil ya da yazlık fiyatına satın alınabilecek tekne tasarımları ile buluşmaya davet ediyor. Megayat, yelkenli ve motor yat tutkunları için çok özel modellerin İstanbul Shop&Miles Boat Show’da ilk kez görücüye çıkması ise fuarın iddialı olduğu ikinci konsepti oluşturuyor. İkinci el teknelerin Türkiye’de ilk kez satışa sunulduğu “Fırsat Köşesi” ise isteyen herkesin tekne keyfini yaşamasına olanak sağlıyor. Ayrıca, fuar alanına kendi tekneleri ile gelen ziyaretçiler kendilerine ayrılan pontonlara teknelerini ücretsiz bağlayıp, gün boyu fuarın tadını çıkarabilecekler. Tüm Garanti Bankası kart sahipleri ise fuara ücretsiz olarak giriş yapabilecek. İstanbul Shop&Miles Boat Show, bir yandan deniz keyfini bir yaşam biçimine dönüştürenlere deniz üstünde hayatı kolaylaştıran çözümler sunan modelleri diğer yandan da lüksün 7 yıldızlı otelleri aratmadığı mükemmel yat ve mega yatları tanıma imkanı sağlıyor.

Kalkavan: Yatçılık sektörünün önü çok açık

NTSR Fuarcılık tarafından Pendik'teki Marinturk İstanbul City Port'ta düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show'un açılışında konuşan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, insanları sadece denizler üstünde değil, denizle ilgili her konuda buluşturan bu sektörün, Türkiye'nin dünyada ender başarılı olduğu sektörlerden biri olduğunu dile getirdi. Kalkavan, Türkiye'de henüz çok küçük bir sektör olan yatçılık sektörünün gelecekte önünün çok açık olduğunu bildirdi. Denizcilik ve yatçılık sektöründe çok istihdam alanı bulunduğunu anlatan Kalkavan, sektörün gelecekte daha da büyüyeceğini ve bu sektörden Türkiye'nin her yönüyle faydalanabileceğini ifade etti.

'Türkiye'de çok ufak olan bu sektörün gelecekte önü çok açık' diyen Kalkavan, şöyle devam etti:

'Yat inşa için, aşağıda devamlı büyüyen bir istek var. Zenginleşen her insan bir yat istiyor. Bu Türk insanını denizle buluşturma projesiydi. Buna başlangıç ediyoruz. Gelecekte buna daha çok tanıklık edeceğiz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Tığlıoğlu: Yaklaşık 688 adet yat inşası sürüyor

NTSR Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu da, İstanbul Shop&Miles Boat Show'un Türkiye'nin ve çevre bölgelerin en büyük denizcilik fuarı olduğunu belirterek, yalnızca dünyanın en büyük, en kapsamlı fuarlarında görebilecek en özel tasarımları ve modellerin bu fuarda sergileneceğini söyledi. Fuarın İstanbul'da deniz üstünde düzenlenen tek fuar olma özelliği ile sektördeki farklılığını ortaya koyduğunu vurgulayan Tığlıoğlu, 'Fuarda birbirinden iddialı ve lüks yatların yanı sıra bir otomobil fiyatına alınabilecek yelkenli ve motor yatlar da yer alıyor. Boğaz'da kullanabileceğiniz, Adalar'a gidebileceğiniz bir tekneyi 30 bin liradan başlayan uygun fiyatlara satın alabileceğiniz gibi 100 bin dolara, bir yazlık yerine hayatınızı geçirebileceğiniz tekne alabilirsiniz' dedi.

Tığlıoğlu, fuar ile amaçlarının, dünyanın dört bir yanından alım gücü yüksek, yatçılığa ilgi duyan her kesimi İstanbul'da buluşturmak olduğunu kaydetti. Fuarda sergilenen teknelerin toplam değerinin 300 milyon avronun üzerinde olduğunu bildiren Tığlıoğlu, 'Her zevke uygun motoryat, yelkenli, mega yat, katamaran, şişme botu bir arada görebileceğiniz en kapsamlı ve iddialı organizasyonu hazırladık. Yatçılıkla ilgili her türlü hizmet, aksesuar, turizm, medya şirketleri ve denizcilikle ilgili tüm konular fuarda yer alıyor' diye konuştu. Tığlıoğlu, Boat Show'da bir de Fırsat Köşesi olduğunu vurgulayarak, 'Fırsat köşemizde ikinci el tekneler sergileniyor ve bu Türkiye'de sadece İstanbul Shop&Miles Boat Show'da bulabileceğiniz bir ayrıcalıktır. Fuar süresince birçok etkinlik, denizcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik aktiviteler olacak' şeklinde konuştu. Bu yıl fuarda ciddi yat satışı beklediklerini ifade eden Tığlıoğlu, 'Denizcilik Müsteşarlığı'ndan elde edilen bilgilere göre, küçük teknelerde 2008 yılı itibariyle tersanelerimizde inşa halinde olan yaklaşık 500 adet tekne teslim edilmiş durumda. 2009'da lüks yat siparişlerinde, bir önceki yıla göre yüzde 88 artış dikkati çekiyor. Günümüzde yaklaşık 688 adet yat inşası sürüyor' dedi.

Özuyar: Fuar gelecek nesiller için dünyadaki Boat Show'lara rakip olacak

Marintürk İşletme Müdürü Nezih Özuyar da, fuarın gelecek nesiller için dünyadaki Boat Show'lara rakip olacağını kaydetti. İstanbul Shop&Miles Boat Show'un, ekonomiye katkı sağlayacak bir fuar olma özelliği taşıdığını belirten Özuyar, fuarın sektörün bundan sonraki dönemde gerçekleştireceği etkinliklere zemin hazırlayan ve sektörü birbirine kaynaştıran bir organizasyon olduğunu, Marintürk olarak da bundan sonra Türk yatçılığına katkıda bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi. Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin'in de katıldığı törende konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar açıldı.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR EN YENİ YATLARI İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

İstanbul Shop&Miles Boat Show, sektöre kattığı bir çok yeniliğe ek olarak dünyaca ünlü markaların ve Türkiye’nin en önemli üreticilerinin son tasarımlarını da ilk kez görücüye çıkarıyor. Avrupa’daki Boat Show’ların en önemli katılımcıları arasında yer alan ve geçen sene Cannes Boat Show’da ödül alan Peri Yachts, Türkiye’de ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show’a katılarak 99 feetlik ‘’Peri 29’’ modelini sergiledi. Dünyada ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show ziyaretçileri Peri 29’u deniz üstünde test etme imkanı buldular.

Dünya lansmanı Cenova’da yapılan ve ‘’Yılın En İyi Teknesi’’ seçilen Sirena Marine’in Azuree 33 isimli yeni teknesi ise Türkiye’de ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show’da görücüye çıktı. Yine, sektörün en güçlü markaları olan Bavaria Yachts, Numarine, Jeanneau, Beneteau, Fairline, Riva, Chris Craft,Sea Ray, Vicem, Sunseeker, Numarine,Grand Banks, Aston Doa, Vicem, Sessa, Cranchi, Bayliner, Mengi Yay, Carianda, Chris Craft, Monterey, Minor, Atlantis, Viking, Chapparal, Ares Yat, Elegan Yat, Mursan, Larson, Mac Gregor, Crownline, Mainship, Ale Yat, Zeelander, Rinker, Zenith Marin, Rodman, MonteCarlo, Hanse, Elan, Dufour, Contest, Mag marine, Musty Yat, Mural Yatçılık, Agantur, Valena Yatçılık ve sektörün lider birçok firması 2011 model tekneleri ile İstanbul Shop&Mies Boat Show’da yerlerini aldı. Sessa Marin, 54 FLY ve Sessa 545 modellerini ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show’da sergilenirken, fuar ziyaretçileri; Hanse Yelkenli’nin 445 modelini, Genoa Boat Show’dan sonra ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show’da görme şansı elde ettiler. Jeanneau ve Beneteau ise; yelkenli, motoryat ve katamaran olmak üzere neredeyse tüm ürün yelpazesini İstanbul Boat Show’ da sergiledi. İstanbul Shop&MilesBoat Show’u ziyaret edenler aynı zamanda, Bavaria Yachts’ın motoryat, katamaran ve yelkenli olmak üzere son model 7 teknesi ile de ilk kez tanıştılar.. Bavaria’nın Türkiye’de ilk defa sergileyeceği 2011 model yelkenliler de Cruiser 45 ve Cruiser 40 ön plana çıkarken, motoryat kategorisinde ise Sport 38 HT ve Sport 28 deniz tutkunları ile buluştu.

Ayrıntılar geliyor..

Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim