• BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

İstanbul trafiği 'klasik' protesto edildi

İstanbul trafiği 'klasik' protesto edildi
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ile Haliç Köprüsü'nde yapılan bakım çalışmaları nedeniyle oluşan trafik sorunu, klasik otomobillerle protesto edildi.

1950 ve 1960'lı yılların gözde otomobil modellerinin eski Galata Köprüsü üzerinde sıralanarak yaptıkları protesto gösterisinde 'Eskiden her şey daha güzeldi' mesajı verildi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından organize edilen protesto gösterisi Balat Sahili'nde eski araçların toplanmasıyla başladı. İstanbul trafiğini protesto etmek için bir araya gelen klasik otomobil tutkunları otomobil sohbeti etmeyi de da ihmal etmedi.

ESKİ KÖPRÜNÜN ESKİ OTOMOBİLLERİ

Balat Sahilinde yola sıralanan otomobiller, çevrede toplanan vatandaşların meraklı bakışları arasında tek sıra halinde yola çıkarak Eski Galata Köprüsü'ne doğru hareket etti. Köprüye girdikten sonra iki sıra halinde sıralanan otomobiller ilginç bir görüntü oluşturdu. Otomobil sahipleri ailelerini de yanına alarak geldikleri protesto gösterisinde, köprü üzerinde kontak kapattı. Klasik otomobil tutkunları eski köprüde eski araçlarla bulunmanın, trafiksiz dönemlerdeki İstanbul yaşantısına dikkat çekme anlamı taşıdığını dile getirdi.

BAŞKAN OKAY: 50'Lİ YILLARIN TRAFİĞİNİ ÖZLÜYORUZ

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, İstanbul'daki trafik yoğunluğuna dikkat çekmek için toplandıklarını belirtti. İstanbul'un 1950'lerdeki trafiksiz günlerini özlediklerini belirten Okay, köprülerde yapılan bakım-onarım çalışmalarını eleştirdi. "Onarımı bu şekilde yapacaklarsa yapmasınlar. Biz Galata Köprüsü ile yetiniriz. İstanbullu, günlerdir perişan vaziyette" dedi.

Klasik otomobilleriyle protestoya katılan sürücüler de benzer görüşleri dile getirdi. Toplumdaki refah seviyesinin artmasıyla araba sayısının da katlandığını belirten sürücüler, "Eskiden sadece bu köprü vardı. Boğaziçi, FSM yoktu. Haliç de yoktu. Ama yollar yetiyordu ve her şey daha güzeldi. Köprü bakım çalışmaları belki daha farklı şekilde organize edilebilirdi. İnsanlar bu kadar mağdur olmayabilirdi. 3 Saatte köprü geçiyoruz. Kredileri alıp arabalara yatırıyoruz. Her taraf araba doldu" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim