• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

İstanbul trafiğine ‘havalı’ çözüm bulundu

İstanbul trafiğine ‘havalı’ çözüm  bulundu
Özellikle son 3-4 yılda Avrupa ve dünya pazarlarında büyük bir ivme yakalayan Gyrocopterler önemli güvenlik özellikleri ve şehir trafiğinden bunalanlara farklı bir alternatif oluşturuyor.

 

Bütün dünyada trafiğin yoğun olduğu bölgelerde oldukça rağbet gören bir hava aracı olan Gyrocopterler’in en dikkat çeken yönü ise olduğu yere inebilmeleri. Şehir içi trafikten bunalan kişiler için alternatif bir araç olan Gyrocopterler 10 metrekarelik bir alana inebiliyor. Bu hava araçları kalkışları için ise en az 100 metrekarelik bir alana ihtiyaç duyuyor.
 
FG Havacılık tarafından Türkiye’ye sunulan Gyrocopterler hakkında bilgiler veren FG Havacılık Genel Müdürü Vedat Sarıkaya, “Gyrocopterler son derece güvenli bir hava aracıdır. Bu hava araçları dünyanın en emniyetli hava aracı olarak seçildi. Sportif havacılıkta ve diğer birçok uçuş aracında paraşüt sistemi kullanılırken bu araçlarda bu sistem bulunmuyor. Çünkü, paraşüt sistemine gerek duyulmuyor. Siz havadayken aracın motorları dursa dahi, hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla iniş yapabiliyorsunuz. Her yere inebildiği için şu ana kadar ölümcül bir kaza görülmedi. Şu anda uçan Gyrocopter sayısının binin üzerinde olduğunu düşünürsek herhangi bir kazanın  duyulmamış olması da bu araçlarda güvenliğin ne kadar üst düzeyde olduğunun göstergesi olarak kabul edilebilir” dedi.
 
‘KALİTELİ ÜRÜNÜ EKONOMİK FİYAT İLE SUNUYORUZ’
 
Gyrocopterler’i fiyatları hem çok düşük hem de idamesi oldukça kolay bir hava aracı olarak tanımlayan Sarıkaya, “Ülkemizde genellikle şöyle bir kanı var. Bir Helikopter aldım denildiğinde insanların aklına çok yüksek fiyatlar gelir. Ve onun idamesi, yani yedek parçası, yakıtı, pilotu çok yüksek bir maliyetmiş gibi yanlış bir kanı var. Bizim hava araçlarımız nerdeyse bir araba fiyatına. Bu hava araçları 100 bin lira ile 200 bin lira arasında satılıyorlar. Bunun haricinde eğitimi ise süre olarak çok kısa içerik olarak ise oldukça kolay. Bir ay gibi bir süre içerisinde bir kişi aracı rahatlıkla kullanabilir” diyerek sözlerine devam etti.
 
‘YILLIK BAKIM MALİYETİ ÇOK DÜŞÜK!’
 
Gyrocopter’lerin en önemli özelliklerinden birisinin de yıllık bakım maliyetlerinin oldukça düşük olması olarak gösteren Sarıkaya, bir Gyrocopter’in yıllık bakım maliyeti hakkında ise şu bilgileri verdi: “Bu hava araçlarının yıllık bakım maliyetleri bir otomobilden bile çok daha düşük. Bir Gyrocopter’in yıllık bakım maliyeti ortalama 500-1000 Euro civarındadır. Bu yönü ile baktığımızda ise bu hava araçlarının oldukça ekonomik bir taşıt olarak değerlendirebiliriz.”
 
‘Gyrocopterler’in en büyük özelliği ise yakıt’ diyen Sarıkaya, bir Gyrocopter’in harcadığı yakıt miktarı hakkında şunları söyledi: “Bu hava araçları saatte 15 litre kurşunsuz benzin yakıyor. Kurşunsuz benzini istediğiniz her yerden tedarik edebilirsiniz. Özel bir yakıta ihtiyacınız yok. Bildiğimiz araç yakıtı ile çalışıyor. Ve bu 15 litre benzin ile yaklaşık 150 kilometre kuş uçumu uçuş yapabiliyor. Orta menzilli, yani 600-700 km mesafelerde bir depo benzin ile rahatlıkla uçabilirsiniz. Bir başka özelliği ise olumsuz hava koşullarında da uçuş yapabilmesi. Bir çok hava aracı ve 8-10 kişilik uçaklar bile 15 Knot dediğimiz yan rüzgârda uçuşlarını yapamazken, Gyrocopterler 40 Knot, yani neredeyse üç katı rüzgarda dahi hiçbir sıkıntı yaşamadan uçuşunu gerçekleştirebiliyor.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim