• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul Valisi'nden trafiğe çözüm önerisi

İstanbul Valisi'nden trafiğe çözüm önerisi
Vali Şahin katıldığı bir toplantıda İstanbul'un sorunlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuştu. İstanbul'un hızlı göç nedeniyle plansız gelişmesi ve iki kıtayı birbirine bağlaması nedeniyle trafik sorununu yoğun yaşadığını aktaran Şahin, iki kıta arasındaki nüfusun gidiş ve gelişlerin, trafiğin yoğunlaşmasına neden olduğu için toplum taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.  Trafiğin rahatlaması için hem Büyükşehir Belediyesi hem de hükümetin gayretle çalıştığını belirten Şahin, en öncelikli yatırımların metroya ayrıldığını, hızla tüneller açılmaya devam edildiğini, 3. Köprü ve 3 katlı tünel projesi ile geçişlerin önemli ölçüde rahatlayacağını anlattı. 

"Trafik polisi sayısı yetersiz" 

İstanbul Valisi Şahin, büyük ulaşım yatırımlarının tamamlanmasından ardından özel araçla şehir merkezine erişimin kısıtlanabileceğini ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:  

"Belki İstanbul'un merkezine, özellikle suriçine girişlerde birtakım sınırlamalar getirmek gerekebilir. Tıpkı Londra ve Paris'te olduğu gibi şehre araçla girişlerin yasaklanmasını değil ama girişleri zorlaştıran, girme cesaretlerini kıran uygulamalar yapılabilir. İstanbul'un şehir merkezlerine araçla girişten para alınması ya da şehir içindeki parklardan çok yüksek ücret alınması gibi uygulamalar yapılabilir."

Trafik sorununun ekonomik kalkınmanın artmasıyla hız kazandığını dile getiren Şahin, her gün İstanbul trafiğine 600 yeni arabanın katıldığını, bunun da trafiği olumsuz etkilediğini söyledi.  Vasip Şahin, trafik polisi sayının da yetersiz olduğunu belirterek,"Önceliğimizi asayişi sağlayacak polis sayımıza vermiştik, ancak önümüzdeki günlerde trafik polisi sayısını artıracağız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim