• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İstanbul'a 2 bin 500 yatlık marina

İstanbul'a 2 bin 500 yatlık marina
İstanbul’un eski sayfiye (yazlık) bölgesi Bayramoğlu’na 2 bin 500 yatlık kapasiteyle, Türkiye’nin en büyük marinalarından biri kurulacak.

 

Bayramoğlu bugün Kocaeli’nin Darıca ilçesine bağlı bir mahalle konumunda. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ilçelerinin “turizm, sağlık ve eğitimde” öne çıkmasını istediklerini, Bayramoğlu’na 2.500 yatlık marina inşa edilmesine destek verdiklerini söyledi. Başkan Şükrü Karabacak’ın açıklamasına göre ilçeye yapılacak turizm yatırımları marina ile sınırlı değil. Darıca sahilinde 60 milyon dolarlık bir yatırımla Elit Grubu 5 yıldızlı bir otelin inşasına başlamış durumda.
 
Darıca’da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kralı’nın 1984 yılında 100 dönüm olarak aldığı bir arazisi de mevcut. Bu arazinin yüzde 35’i yeşil alan olarak düzenlenince kralın arazisi 65 dönüme düşmüş. Arazi halen boş. Aradan geçen uzun yıllar boyunca BAE kralı vefat etmiş ve şu anda bu arazi kralın kızına ait. Kralın kızının araziyi satmak istemesi üzerine bu ülkeyi ziyaret ederek kendisinin görevlendirdiği BAE’li iki bakan ile görüştüklerini belirten Şükrü Karabacak, “Marmaray ve hızlı trenle ilçemize ulaşımın kolaylaşacağından, Bayramoğlu marina projesinden bahsettik. Kendi arazisine otel, okul veya hastane yapabileceğini söyledik. İkna oldular ve araziyi satmaktan vazgeçtiler. Onları marina ihalesine de davet ettik.” dedi. İstanbul Halkalı’dan başlayan banliyö treni hatları Marmaray’la Boğaz’ın altından geçerek Darıca’ya kadar uzanacak. Ayrıca hızlı tren istasyonu da Darıca yakınından geçiyor. Körfez Geçiş Köprüsü de yine Darıca’nın hemen yakınından geçiyor. Yat limanı, otoyol, köprü, Marmaray bağlantılı demir yolu hatlarının gelecek olması ilçeye olan ilgiyi artırdı. Başkan Karabacak 160 bin olan ilçe nüfusunun 300 bine kadar çıkabileceğini ifade ediyor. Bunun için Zeytinlik denilen tarım bölgesi fazla yüksek olmayan yapılaşmaya açılacak. TMSF’nin 380 dönümlük arazisine de büyük inşaat şirketleri talep gösteriyor. Başkan Karabacak 5 katlı evlerden oluşan ilçenin kentsel dönüşümle 8-10 katlı binalara dönüşebileceğini, daha yüksek bina yapılmasına izin vermeyeceğini söylüyor.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim