• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

İstanbul'a iki yeni şehir kurulacak

İstanbul'a iki yeni şehir kurulacak
İstanbul'a 500'er bin nüfuslu iki şehir kurulmasına ilişkin çalışmalar son aşamaya geldi. TOKİ, konuyla ilgili yıl sonuna kadar önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

İstanbul'a iki yeni şehir için ilk kazma bu yıl vurulacak

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "
Modern, yaşanabilir şehirleri yakında vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi.

500 binlik konut hedefini aşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)
yeni projelere hız verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İstanbul'a 500'er bin nüfuslu iki şehir kurulmasına ilişkin çalışmalar son noktaya geldi. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yıl sonuna kadar önemli adımlar atılacağını söyledi.

Karabel, "
Çalışmalar sürüyor. Temennimiz 2012 yılı içerisinde inşaatın başlayacağıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da çalışma yürütüyor. Bitirince TOKİ inşaatı yapacak. Modern, yaşanabilir şehirleri vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi. İdarenin 550 bin sayısına ulaştığını bildiren Karabel, İstanbul'da 100 binin üzerinde konut inşa edildiğini aktardı. Hazine'ye yük olmadan kendi kaynaklarını ürettiklerini ifade eden Karabel, Kayaşehir'de 65 bin konutluk alan olduğunu söyledi.

20 bin konutluk kısmının bittiğini ifade eden Karabel, 45 bin konutun daha yapılacağını açıkladı. TOKİ Başkanı Karebel bir grup
ekonomi muhabirine Mersin'de İdare'nin yeni projelerinin yanı sıra Van depremine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Karabel, ağustos ayı sonunda kalıcı konutların teslimatlarının başlayacağını açıkladı.

15 bin 323'e ilave olarak 2 binin üzerinde konut ihalesi yaptıklarını belirten Karabel, teslimatların ihalelerin geliş sırasına göre yapılacağını aktardı. Maliye Bakanlığı'nın rantı yüksek yerlerdeki konutlardaki KDV oranının farklılaştırılmasına ilişkin çalışmasına değinen Karabel, düzenlemenin sektöre darbe vurmayacağı görüşünde. Vatandaşın bütçesine göre konut alacağını dile getiren Karabel, fiyatın buna göre ayarlanacağını kaydetti.

TOKİ'nin çalışmalarının yurtdışında ilgi gördüğünü dile getiren Karabel, 60'a yakın ülkeden talep geldiğini bildirdi. Venezuela'nın da TOKİ projelerini yakından takip ettiğini aktaran Karabel, Chavez'in talepte bulunduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili genel müdürlüklerin konunun takipçisi olduğunu belirten Karabel, "Orada üretim yapan Türk inşaat firmaları var. Bunun kamu eliyle yapılması için görüşmeler sürüyor. Son aşamaya gelinmiştir. Netlik kazanmasının ardından görev verilirse elimizden gelen katkıyı yaparız.

Bu sefer kâr amaçlı olacak. Venezuela'da 2013 yılında seçim olacak. Seçime yetiştirilebilecek adet ne kadarsa bizden bunu talep edeceklerdir." diye konuştu. Samsun'da meydana gelen sel felaketi hakkında da değerlendirmede bulunan TOKİ Başkanı, somut adım olarak ellerinden geleni yaptıklarını, bundan sonra bol yağış alan yerlerde bodrum katta hizmetli dairesi olmayacağını kaydetti. TOKİ Başkanı Karabel, Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile karakolların yenilenmesi konusunda protokol imzalandığını belirterek yeni inşa talebi geldiğini söyledi.

Karabel, "Onlar çalışmalarını bitirdikçe ilgili yerlerdeki karakolları bildiriyorlar, biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. " dedi. Konunun Genelkurmay tarafından takip edildiğini aktaran Karabel, İdare'nin inşaat çalışması yürüttüğünü ifade etti. Bu arada, yeni evli çift, fakir vatandaş, şehit ailesi, dul ve yetimlere konut yapım çalışmaları devam ediyor. Karabel, şiddet gören kadınlara yönelik konut üretiminin de valilik ve Bakanlığın talebi sonrasında ortaya çıkacağını kaydetti. Karabel, gazetecilerin Ali Sami Yen Stadı'nın yeşil alan yapılmasına ilişkin gelen talepleri hatırlatması üzerine yeni stadın maliyeti olduğuna dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim