• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

İstanbul'da 2 uçağa yıldırım çarptı

İstanbul'da 2 uçağa yıldırım çarptı
İstanbul'a mevsimin ilk karı yağdı. İstanbul'da gece boyunca devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY ve Pegasus uçağına havada yıldırım çarptı.

 

İstanbul'a mevsimin ilk karı yağdı. İstanbul'da gece boyunca devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY ve Pegasus uçağına havada yıldırım çarptı.
 
Dün akşam saatlerinde tüm İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı tüm gece devam etti. Zaman zaman yoğun yağan kar Taksim ve Ortaköy'de kartpostallık görüntüler oluşturdu. Fırsatı değerlendiren bazı vatandaşlar bu anları fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi. Bazıları da kar topu oynayıp karın keyfini çıkardı. Hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuzlama araçları, gece de olası bir buzlanmaya karşı yolları tuzlama çalışmasını sürdürdü. Piyalepaşa Bulvarı'nda karla kaplanan yolda sürücüler zor anlar yaşadı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücülerin yolda kaydığı görüldü.    
 
KAR KALINLIĞI BAZI BÖLGELERDE 25 CM'YE ULAŞTI
 
*İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün akşamdan beri devam eden kar yağışı nedeniyle alınan önlemlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi : İstanbul'u etkisi altına alan kar yağış saat 22.00' den itibaren şiddetini aralıklarla arttırarak  sabaha kadar devam etti. Zaman zaman gök gürültülü kuvvetli sağanak şeklinde yağar kar kalınlığı bazı bölgelerde 25 cm'ye ulaştı. 
 
Karla mücadele ekipleri tüm ana arterlerde buzlanma ve kar kürüme çalışmaları yaptı. GS- Juventus maçının tehir edilmesi nedeniyle Seyrantepe bölgesinde ani bir yoğunluk yaşandı. Bölgesel olarak bastıran kar yağışı  kar lastiği olmayan araçların yolda kalmasıyla TEM yolunda iki yönde de olumsuz etkiledi. Bir süre trafikte sıkışıklık yaşandı. Aynı saatlerde bir kamyonun orta şeritte arıza yapması da trafiğe olumsuz etkiledi. Kar yağışı olan bölgelerde ekipler hızlı bir şekilde müdahale ederek kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. 
 
Sabah saatlerinde ana arterlerde önemli bir sorun yaşanmadı. Yer yer kayan araçlar ve maddi hasırlı trafik  kazaları nedeniyle sıkışıklar meydana geldi. Kazalara müdahale edilerek yolların açılmasına çalışıldı.  Kayan araçlar ise tuzlama çalışmalarına engel oldu.  Deniz ulaşımında herhangi bir sorun yaşanmadı. Metro ve hafif metro seferlerini sıklaştırarak yolcu taşımaya devam ediyor. Metrnobüs hattında ise hiçbir sorun yaşanmadı.
 
Dün geceden itibaren yapılar çalışmanın bilgileri ise şöyle;
 
PERSONEL SAYISI   3.320         
ARAÇ SAYISI    933   
KULLANILAN TUZ MİKTARI (TON)     6.149         
KULLANILAN SOLÜSYON MİKTARI (TON) 179   
BARINMASI TEMİN EDİLEN KİMSESİZ VATANDAŞ    336   
 
Metrobüs hattında 642 ek sefer,diğer otobüs hatlarında 2.340 olmak üzere her gün toplam 2.982 ek sefer yapılıyor.  Vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmaları öneriliyor.
 
HAVADA UÇAKLARA YILDIRIM ÇARPTI
 
Anadolu Yakası'nda ise E-5 Göztepe mevkiinde yolun karla kaplandığı görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gece boyu tuzlama çalışması yaptıkları görüldü. Boğaziçi Köprüsü'nde trafikte aksama olmazken, belediye ekipleride metrobüs yolunda tuzlama çalışması yaptığı görüldü.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim