• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

İstanbul'da 3 bin servis aracı yakın takipte

İstanbul'da 3 bin servis aracı yakın takipte
Okulların açılmasına kısa bir zaman kala çocuklarını servis araçları ile okula gönderecek olan ailelerin kaygıları da bir derece artıyor.

İstanbul'da 3 bin servis aracı yakın takipte

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala çocuklarını servis araçları ile okula gönderecek olan ailelerin kaygıları da bir derece artıyor.

Okulların açılması servis araçlarında yaşanan sorunlar yeniden gündeme gelirken, araç takip sistemlerinin öncü kuruluşu Arvento Mobile Systems, Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi sayesinde İstanbul’daki 3.000 aracı gözetliyor.

 Araç takip sistemlerinde öncü kuruluş olan Arvento Mobile Systems, aileleri biraz da rahatlatmak amacı ile İstanbul’daki 3 bin servis aracını, geliştirdiği Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi ile kontrol ediyor. Sistem sayesinde servis aracının hareket saatleri, servise binecek kişilerin saat kaçta, hangi noktadan alınacakları, bu kişilerin ise-okula- eve varış saatleri, servis aracının duraklama yaptığı yerler, duraklama süreleri gibi bilgiler anında görülebiliyor.

Takip internet üzerinden yapılıyor

İstanbul’daki çok sayıda okula ve kuruma servis hizmeti veren ve İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi 3 bin servis aracında Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistem’inin kullanıldığını belirten Arvento Mobile Systems Genel müdürü Özer Hıncal, “Servis araçlarına tesis edilen veri cihazları ve GPS uydularından alınan veriler sayesinde, servis araçlarının bütün hareketleri, servis saatleri dahilinde konuyla ilgili kişi ve birimler tarafından takip ve kontrol ediliyor. Veliler ve okul müdürleri internete bağlanabildikleri her yerden, servis araçlarını izleyebiliyor” dedi.

Anında Hız Limiti Kontrolü

Sistemin, servis aracına tanımlanmış olan hız limitlerinin aşılması halinde ilgili kişilere ve servis firmasına otomatik olarak alarm gönderilmesini sağladığını açıklayan Özer Hıncal, bu sayede hız ihlali yapan servis aracının şoförünün anında uyarılabildiğini söyledi.

Özer Hıncal, “Bunların yanı sıra servislerin iş, okul ve ev arasında izleyeceği yolun sisteme tanımlanması ile en kısa ve doğru rota çizebilmeleri de sağlanıyor. Bu sayede, olası rota ihlalleri kontrol ediliyor. Sistem istenildiğinde servis aracı eve yaklaştığında kişinin cep telefonuna SMS göndererek, gereksiz yere dışarıda beklenmesini önlemektedir” diye konuştu.

Sistemin, hem servis firmaları hem de servis hizmetini alan okullar ve veliler açısından, can güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, araçların kilometre bilgilerinin takip edilebilmesi ve servis firmalarının performanslarının ölçümü açısından önemli veriler sunduğunu kaydeden Özer Hıncal, sistemi birçok okul, özel sektör firmaları, kamu kuruluşları ve servis aracı firmaları tarafından kullanılabildiğini ifade etti.

Evcil Hayvanlarda Takip Edilebiliyor

130.000’in üzerindeki araç referansı ile Türkiye’de araç takip sistemleri alanında Pazar Lideri konumunda olduklarını belirten Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal; “Aralarında Sağlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı gibi büyük kurumların bulunduğu müşterilerimiz için binlerce araçlık önemli projelere imza attık ve hem özel sektörde hem de kamuda yeni projelere imza atmaya devam ediyoruz” dedi.

Hıncal, araç takip sistemlerinin yanı sıra nesne ve kişi takip sistemleri de ürettiklerini belirterek bu sistemlerin, evcil hayvanların takibinden ,değerli malların takibine kadar uzanan geniş bir kullanım alanı olduğunu ve takip sistemlerinin kullanımın gün geçtikçe yaygınlaştığını “ belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim