• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

İstanbul'da araç paylaşımı "Zipcar" ile başlıyor

İstanbul'da araç paylaşımı "Zipcar" ile başlıyor
Araç paylaşım markası Zipcar, Otokoç Otomotiv işbirliği ile Türkiye'de faaliyete başladı. İstanbul'da 20 noktasıyla hizmete başlayan Zipcar sene sonuna kadar 50 noktaya ulaşacak.


Dünyada araç sahipliği anlayışına yeni bir boyut katan Zipcar, ilk lisansiye ülke unvanıyla Türkiye ’deki hizmetlerini ise otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama sektöründeki Otokoç Otomotiv işbirliğiyle başlattı. Amerika Birleşik Devletleri’nde 2000 yılında kurulan ve öncüsü olduğu saatlik araç kiralama sistemiyle uzun yıllardır lider marka olan Zipcar, son 7 ay içinde Avrupa’daki 3. lansmanını İstanbul ’da gerçekleştirmiş oldu. İstanbullulara yaşadıkları, çalıştıkları ve seyahat etmek istedikleri  bölgelere yakın araçları, yalın ve hayatın akışına uyumlu üyelik sistemiyle benzersiz bir kullanıcı deneyimi vaat eden Zipcar, böylece araç sahipliğine sürdürülebilir ve ekonomik bir alternatif sunmayı hedefliyor. Zipcar faaliyet gösterdiği şehirlerde her bir kiralanan araç karşılığında 17 özel aracın trafikten çıkmasına vesile olarak kullanıcılar için maliyet ve zaman tasarrufunun yanı sıra çevre kirliliğinin  ve traiik sıkışıklığının önlenmesinde de önemli rol oynuyor. Zipcar öncelikle İstanbul’da şehrin merkez noktaları ve üniversite kampüsleri olmak üzere 20 lokasyonda kullanılmaya başlayacak.


Otokoç Otomotiv Zipcar’ın ilk lisansiye ülkesi oldu


Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir yaptığı konuşmada Zipcar’ın dünyadaki ilk lisansiyesi olma  gururunu yaşadıklarını söyledi. Otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama alanında gerek pazar payları gerekse elde ettikleri tecrübe açısından Türkiye’de lider olduklarını belirten Özdemir, “Avis Budget Group dünyanin lider araç paylaşım markası Zipcar’ı satın alarak araç kiralamadaki hizmet ağını genişletti. Otokoç Otomotiv olarak Avis Budget Group ile sürdürdüğümüz 41 yılı aşkın başarılı ortaklığımızın yeni ve güçlü bir teyidkonumunda Zipcar markasının ilk lisansiye ülkesi olduk. Bu sayede Otokoç Otomotiv olarak araç kiralamanın tüm halkalarını tamamlıyoruz. Bugün İstanbul’da 20 noktasıyla hizmete başlayan Zipcar’ı sene sonuna kadar 50 noktaya ulaştırmayı hedefliyoruz. 5 yıl sonunda ise 150 noktaya ulaşarak araç paylaşım sektörünün Türkiye’de büyümesine katkıda bulunacağız. Zipcar, hızlı büyüyen ve misyonumuzla örtüşen inovatif iş modelidir. Genç, teknolojik, çevreci, şehirli, esnek, mobil ve verimli tüm özellikleri ile günümüz yükselen trendlerini barındırıyor. Bu amaçla, Zipcar misyonumuz şehir hayatını kolaylaştırmak. Tüm dünyada artan popularitesiyle turizm ve iş dünyasının en dinamik rotalarından biri haline gelen İstanbul, Zipcar’ın mevcut üye tabanına da hizmet verecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim