• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İstanbul'da elektrikli tramvay 100 yaşında

İstanbul'da elektrikli tramvay 100 yaşında
İlk seferine 11 Şubat 1914 tarihinde çıkan ve yıllarca İstanbullular'a hizmet veren elektrikli tramvaylar 100 yaşında. Tünel'de 100. yaş dolayısıyla nostaljik tramvay önünde kurdela kesildi.

Bir dönem İstanbul fotoğraflarının en güzel süsü olan ve uzun yıllar toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılan elektrikli tramvaylar 100. yılını kutluyor. Elektrikli tramvayların 100 yılı kutlamaları kapsamında Taksim-Tünel hattında çalışan nostaljik tramvay önünde İETT Genel Müdür Yardımcısı Mümin Kahveci ve Beyoğlu Güzelleştirme Dernek Başkanı Nizam Işın tarafından kurdela kesildi.
Düzenlenen törende konuşan Mümin Kahveci, "100 yıldır İstanbulluların hizmetinde olan, İstiklal Caddesi'nde bu hizmeti vermeye kesintisiz devam eden bu tramvayın 100. yıl etkinliğini kutluyoruz. Bunun anısına o dönemde kullanımda olan biletleri ve hatıra bir para çıkardık. Yolcularımıza bizi hatırlamaları ve keyifli bir seyahat için bilet veriyoruz. Beyoğlu Güzelleştirme Derneği katkı sağladı. Esnafa ve bölgeye katkı sağlamak için etkinlik düzenlediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Umarım bir 100 yıl daha İstanbulluların hizmetinde olur" dedi.
Kutlama çerçevesinde arkasına vagon takılan nostaljik tramvay, Tünel'den Taksim'e hareket etti. Vagonlu tramvaya sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara ise içinde eski tramvay bileti ve hatıra para bulunan bir kese hediye edildi.
Kutlamalar çerçevesinde çeşitli müzik grupları da arkasına vagon takılan nostaljik tramvayda performanslarını sergiliyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim