• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İstanbul'da kamyon şoförlerinin eylemi bitti, yoğunluk devam ediyor

İstanbul'da kamyon şoförlerinin eylemi bitti, yoğunluk devam ediyor
Şile otoyolunda hafriyat döküm alanlarının uzak olması ve sık sık ceza kesilmesini gerekçe gösteren bir grup kamyoncu eylem yaptı. Eylem nedeniyle otoyol ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giden TEM'de trafik felç oldu.

Anadolu Yakası'ndaki hafriyat alanlarının kapatılmasına tepki gösteren kamyoncular Şile Otoyolu'nda kontak kapattı. Protesto nedeniyle otoyolun büyük bir kısmı yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapandı. Kamyoncuların konvoy halinde Avrupa yakasına geçmeyi planladığı eylem, kamyonların tek sıra halinde Kavacık'a kadar gitmesiyle sona erdi. Eylem sona ermesine rağmen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Avrupa yönüne geçişte yoğunluk yaşanıyor.

İddiaya göre, Ömerli hafriyat döküm sahası dolduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kapatıldı. Şile’deki başka bir alana yönlendirilen hafriyat kamyoncuları, günde bir sefer yapar hale geldi. Fazla yük ve çeşitli eksiklikler nedeniyle sürekli cezalar da kesilince kamyoncular duruma isyan etti.

Şile'de bir araya geldiler

Anadolu Yakası'ndaki hafriyat alanlarının kapanmasını protesto etmek isteyen kamyoncular, saat 10.30'da Şile Otoyolu'nda bir araya geldi. Yaklaşık 300 kamyonun bulunduğu yolda sürücüler kontak kapattı. Hafriyat kamyonlarının yol ortasında park etmesi nedeniyle Edirne yönüne doğru Şile Otoyolu'nun büyük bir kısmı trafiğe kapandı. Olay yerine gelen trafik polisleri, kamyoncuları ikna etmek için uğraştı. Kamyoncuların konvoy halinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden karşıya geçme isteğini kabul etmedi. Bu sırada çevik kuvvet polisi de önlem aldı. Yaklaşık bir saat süren ikna çalışmasının ardından kamyoncuların tek sıra halinde Kavacık Köprüsü'ne kadar gitmesine izin verildi.

Kamyoncuların eylemi bitirmesine rağmen Ümraniye TEM'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne doğru olan istikamette trafik felç oldu.

resim1-.jpg

Eyleme katılan kamyonculara çeşitli miktarlarda cezalar kesildi. Bazı sürücüler kornalarla eylemi protesto etti. Kimseyi zor durumda bırakmak istemediklerini belirten kamyoncular ise sıkıntılar nedeniyle evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini söyledi.

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim