• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İstanbul'da kruvaziyer sezonu açılıyor

İstanbul'da kruvaziyer sezonu açılıyor
Kruvaziyer gemi ve yolcu turizmi 1 Nisan'da, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü, Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliği ve Arkas Holding'in organize ettiği görkemli bir törenle açılıyor.

İstanbul'da kruvaziyer sezonu açılıyor

İstanbul ekonomisine hareketlilik getirecek olan kruvaziyer gemi ve yolcu turizmi 1 Nisan'da, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü, Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliği ve Arkas Holding'in organize ettiği görkemli bir törenle açılıyor.

Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Limanı'nda gerçekleşecek olan törende, tarihi limanın bu yılki ilk misafiri olan "M/V Melody" adlı İtalyan bandıralı gemi de karşılanacak. İstanbul Limanı, Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliğinin ev sahipliğinde, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.ş. Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Liman Başkanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Karaköy Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, geminin İstanbul acentesi MSC Kruvaziyer/Arkas Gemi Acenteliği A.Ş. ile Deniz Polisini Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından, organize edilen sezon açılışı etkinlikleri, sabah geminin denizde ve rıhtımda karşılanışı ve akşam törenleri ile iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan yola çıkacak olan 205 metre uzunluğunda ve 35.143 groston ağırlığındaki gemiyi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörleri, Boğaz girişinde su fıskiyeleriyle gösteri yaparak karşılayacak. Deniz Polisi, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü botlarının da refakat edeceği MlV Melody gemisinin gelişini, basın mensupları da bindikleri Deniz Polisi botundan görüntüleyebilecek. İstanbul Liman Başkanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Deniz Ticaret Odası, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü yetkililerince karşılanacak olan geminin kaptanına, İstanbul Vali Yardımcısı tarafından plaket verilecek. Gemiden inen ilk turiste sürpriz bir hediyenin verileceği törende, bir folklor ekibi de yöresel oyunlarımızdan örnekler sunacak.

Büyüleyici atmosferi ve yüzlerce yıllık tarihi mekanlarıyla tüm dünyadan milyonlarca turistin ziyaret ettiği İstanbul'a geçen yıl, 485 gemiyle 503 .115 turist geldi. İstanbul ekonomisine katkısı ve önemi büyük olan kruvaziyer turizmi kapsamında, 2011 yılı için İstanbul'a 500'ün üzerinde yolcu gemisinin geleceği planlanmış, bu gemilerle 600 bin civarında turistin İstanbul'u ziyaret etmesi bekleniyor. Bu gemilerle en çok İtalyan, Alman, Fransız, İngiliz, İspanyol, Amerikalı ve İsrailli turistler İstanbul'u ziyaret ediyor. Türkiye'nin en önemli, İstanbul'un ise tek kruvaziyer limanı olan, ev sahipliği yaptığı gemilere her türlü altyapı hizmetini veren 1.150 metre uzunluğundaki Salıpazarı -Karaköy Kruvaziyer Limanı'nın, 2012 yılında çarşamba günleri; 340 metre boyunda, 4.000 yolcu kapasiteli "MSC Divina" gemisini de ağırlaması planlanıyor. İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımına, turizm sezonuna büyük canlılık getirecek, 2011 yılı kruvaziyer sezonu için gerçekleştirilecek bu açılış etkinliklerinin gelecek yıllarda daha geniş boyutlu gerçekleştirilmesi tasarlanıyor.

2011 YILI KRUVAZiYER TURİZM SEZONU AÇILIŞ TÖRENİ PROGRAMI

Tarih: 01 Nisan 2011 Cuma

1. M/V Melody Gemisinin Denizde Karşılanması Saat: 07.45

2. Karaköy Rıhtımında tören Saat: 08.00

3. Liman Lokantası'nda akşam yemeği Saat: 19.00

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim