• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

İstanbul'da Metrobüs ile metro birleşiyor

İstanbul'da Metrobüs ile metro birleşiyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul'un tam kalbinde inşaatı devam eden Zorlu Center, bölgedeki toplu taşıma ve bağlantı yollarının geliştirilmesi ve trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor.

Başkan Kadir Topbaş, Zincirlikuyu’daki Metrobüs durağıyla Gayrettepe Metro İstasyonu’nu birleştiren 231 metrelik İstanbul’un en uzun yürüyen bantlı tünelini basına tanıttı. İnşaatın yapımını üstlenen İşadamı Nazif Zorlu ile birlikte tüneli gezen Topbaş, “İstanbul ulaşımında ciddi mesafeler aldık. Yoğun trafiğin yaşandığı noktalarda metro gibi yer altı çözümleri ürettik” dedi.

Mayıs ayında hizmete girecek

Zincirlikuyu’daki Metrobüs durağıyla Gayrettepe Metro İstasyonu, 231 metrelik İstanbul’un en uzun yürüyen bantlı tüneliyle birleşiyor. Zincirlukuyu’da yaşanan yaya yoğunluğunu rahatlatacak ve trafik kazalarını önleyecek tünelin kazı çalışmaları tamamlandı. Projenin yapımını üstlenen İşadamı Nazif Zorlu ve basın mensuplarıyla birlikte inşaatı gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, elektronik ve kaplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından tünel yolun 2012 Mayıs ayında hizmete alınacağını müjdeledi.

İstanbul’a 44 milyar TL’lik yatırım

İstanbul’da göreve geldikleri günden itibaren ulaşım yatırımlarına çok önem verdiklerini ve gerçekleştirdikleri 44 milyar TL’lik yatırımın yüzde 55’ini ulaşım alanında yaptıklarını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’da, büyük metropollerde yaşanan trafik sorunu kısmen olmasına rağmen, ulaşımda ciddi mesafeler aldık. Yoğun trafiğin yaşandığı noktalarda metro gibi yer altı çözümleri ürettik” dedi.

Kazısı tamamlanan metrobüs ve metro bağlantı tüneliyle bir tarihe daha tanıklık edildiğini ve gelecek kuşaklara çok daha iyi bir yaşam imkanı sunulduğunu aktaran Başkan Kadir Topbaş, “Yıllar sonra belki bu metroları ve tünelleri kimin yaptığı bilinmeyecek. Ama bugünden tarihe çok önemeli bir not daha düşüyoruz” diye konuştu.

Proje 26,5 milyon TL’ye mal olacak

Zincirlukuyu’daki kavşak noktalarında yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak ve metrobüs ile metro arasında modern ve kolay bir erişim imkanı sağlayacak tünelin aynı zamanda Zorlu Center’a da yeraltından ulaşım imkanı sunduğunu belirten Kadir Topbaş, 26,5 milyon TL’ye mal olan yatırımın yapımını tamamen Zorlu Holding’in üstlendiğini kaydetti.

Engelliler de düşünüldü

“231 metrelik yürüyen bantıyla İstanbul’un en uzun yürüyen bantlı tüneli burada olacak. Metro ve metrobüs arasındaki erişimi bağladığı gibi çevredeki iş ve alışveriş merkezlerine de kolay erişim sağlanacak. Bütün projelerimizde olduğu gibi bu proje de engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak tasarlanıyor” diyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

İşadamları ulaşım yatırımlarına destek veriyor

“İstanbul’un ulaşım yatırımları konusunda işadamlarımızla zaman zaman bu tür işbirliklerine gidiyoruz. İşadamlarımız da bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyor. İstinye Park yönetimi de bize söz verdiği 3 kavşağın iki tanesini bitirdi. Başka yerlerde de bu tür işbirliklerimiz olacak. Gezdiğimiz bağlantı tüneli gibi bütün metro istasyonlarından çevre noktalara yürüyen bantlı tüneller yapmak için çalışıyoruz. Bu tünelin işletme ve bakım işini 5 yıl boyunca Zorlu Holding üstlenecek. Bu tünelin yapımında emeği geçen Sayın Ahmet Nazif Zorlu’ya, yüklenici firmaya ve bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. İnşallah 2012 Mayıs’ında tünelin açılışında da birlikte olacağız.”

İşadamları sosyal sorumluluk da almalı

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da yaptığı açıklamada projeyi Başkan Topbaş’a sunduğunda memnuniyetle kabul ettiğini belirterek, “İşadamları olarak hep ticaret yapmak değil, sosyal sorumluluklarımızı da yerine getirmek zorundayız. Hep kazan kazan değil, ülkenin de kazanmasını düşünmeliyiz” dedi.

Ulaşım çözümleri için İstanbul’un yeraltının da değerlendirilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Zorlu, “Yukarıda bazen insanları görüyorum. Hayatı pahasına karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Yürüyen bantla insanları fazla koşturmadan rahat bir erişim imkanı vereceğiz. Sayın Başkanımız da söz verdi, Zincirlikuyu Meydanı’nı çok güzel bir hale getirecek. Bir yıl sonra burası güzelliğiyle tanımayacağınızı bir semt olacak. Zorlu Center’de 2 bin 350 kişilik büyük bir kültür merkezi de yapıyoruz. Onun için trafik sıkışıklığı yaşanmaması için bu altyapı çalışmasını üstlendik” diye konuştu.

Vatandaşlardan Başkan Topbaş'a hizmet teşekkürü

Başkan Kadir Topbaş, Gayrettepe Metro İstasyonu’nun çıkışında bir süre vatandaşlarla sohbet etti ve yeni bağlantı tüneli anlattı. Yatırımlardan çok memnun olduklarını belirten bazı vatandaşlar “Başkanım, İstanbul’da çok büyük işler yapıyorsunuz. Yatırım ve hizmetlerinizden çok memnunuz ve devamını diliyoruz” dedi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim