• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

İstanbul'da Tekne Park dönemi başlıyor

İstanbul'da Tekne Park dönemi başlıyor
Avrasya Boat Show Fuarı’nda göz dolduran ‘’Tekne Park’’ projesi, İstanbullularla buluşuyor.

İstanbul'da Tekne Park dönemi başlıyor

Avrasya Boat Show Fuarı’nda göz dolduran ‘’Tekne Park’’ projesi, İstanbullularla buluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, önümüzdeki günlerde kamuoyunda marina olarak bilinen Tekne Park projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Deniz kenti İstanbul’da turizm ve deniz ticaretinin gelişimine katkı sağlayacak proje ilk olarak İstinye ve Tarabya’da hayata geçirilecek.

Proje İstanbulluların beğenisini kazandı

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen deniz araçları, ekipmanları ve aksesuarları fuarına katılan İSPARK, İstanbul’da hayata geçireceği Tekne Park projesini tanıtmaya devam ediyor. İSPARK standını ziyaret eden AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve ziyaretçiler tekne park projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı. İstanbul koylarındaki deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek amacıyla boğazın değişik noktalarında inşa edilecek olan tekne parklar katılımcıların beğenisini kazandı.

İSPARK, Tarabya ve İstinye tekne park (marina)projelerinin gerekli imar plan tadilat çalışmalarını tamamladı. Kısa süre içerisinde ise, Bebek (Beşiktaş ), Paşabahçe (Beykoz ), Arnavutköy ( Sarıyer ) koylarında projelerin hayata geçirilmesi için gerekli fizibilite çalışmaları devam ediyor.

Kıyı kirliliğinin önüne geçilecek

İstanbul’da birçok kıyıda yaşanan kirliliğin ortadan kaldırılmasını da hedefleyen proje sahillerdeki kirli görüntü ve çevreye zarar veren atıkların oluşturduğu unsurları önleyecek. Çevre dostu teknolojilerin kullanılacağı projede tekne parklar kıyıdan belirli bir uzaklıkta inşa edileceği için İstanbullular rahat bir nefes alacak ve boğazın eşsiz güzelliğini keyifle izleyebilecek.

Eğitimli personel hizmet verecek

İSPARK tarafından işletilecek tekne parklarda eğitimli özel ihtisas sahibi eğitimli personeli ile kaliteli ve nitelikli hizmet verecek. Tekne Parklarda ofis hizmetleri (genel enformasyon hizmeti, meteoroloji bilgileri, haberleşme vb.), güvenlik hizmetleri (emniyetli bağlama sistemi, kameralı kontrol, güvenlik elemanları, yangın ikaz ve söndürme sistemleri vb .) ve genel hizmetler bulunuyor. Tekne Parklardan kısa süreli bağlanmak isteyen denizciler yararlanabileceği gibi haftalık aylık ve yıllık olarakta abonelik hizmeti de verilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim