• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

İstanbullu trafikte çileyi seneye çekecek

İstanbullu trafikte çileyi seneye çekecek
FSM'deki bakımın 'zorunlu ve elzem' olduğunu belirten Bakan Yıldırım gelecek yaz Boğaziçi Köprüsü'nün bakıma alınacağını söyledi ve korkutan gerçeği açıkladı:

Bakan Yıldırım, 'Boğaz Köprüsü için 'Halatlar yenilenecek, onun işi daha zor ve uzun sürecek. Müdahale etmezsek yıkılır..' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakımın elzem ve zorunlu olduğuna dikkat çekerek, 'Millete eziyet olsun diye yapmadık. Elzem bir durumdu, bugün kapatmasaydık, daha sonra kapatmak zorunda kalacaktık. Köprü bakıma alınmasa ağır bedeller ödenebilir, büyük can ve mal kaybı oluşabilir' dedi.
 
Köprü çilesini değerlendiren Yıldırım, 8 şeritli köprüde kademeli olarak 2 şeritte bakım yapıldığını, yarından itibaren 2 şeritteki bakımın biteceğini kaydetti. Yıldırım, 'Ancak bu 2 şeritteki bakım için 3 şerit kapatılmıştı.  Üçüncü şerit açılacak ve 6 şeritte trafik yürüyecek. Bu şekilde köprü trafiğinde kısmi bir rahatlama olacak' diye konuştu.
 
Yıldırım, köprü gişelerinde şerit sayısının 20'ye çıkması nedeniyle bir balon oluştuğunu aktarırken, şerit sayısının çıkıp, daralmasının da sıkıntı yarattığını söyledi. Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural'a da köprüdeki KGS'ler yerine kurulacak HGS'lerin hızla bitirilmesi için talimat verirken, HGS çalışmalarının da yol bakımıyla birlikte tamamlanarak birlikte hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.
 
Bakan Yıldırım, köprüdeki bakımın zorunlu olduğuna dikkat çekerken, 'Bizim bir yerde karar verip, daha fazla risk almadan, zaman kaybetmeden bu bakımı yapmamız gerekiyordu. Keyfe keder bir iş yapmıyoruz. Elzem bir bakım, bugün yapılmazsa daha sonra çok daha ağır bedeller ödenir. Bunun hesabını da ne vicdanen ne de hukuken kimse veremez. Tabii ki biz de istemezdik bu sıkıntıların olmasını. Biz de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ama ne yazık ki yedek bir köprümüz yok Bu işi millete eziyet olsun diye yapmıyoruz' dedi.
 
ASIL ÇİLE GELECEK SENE

Bakan Yıldırım, gelecek yıl da Boğaziçi Köprüsü'nün bakıma alınacağını ve bu sırada kapanabileceği mesajını veren Yıldırım, şöyle devam etti:  'Boğaziçi Köprüsü'nün durumu  daha zor olacak. Çünkü yaşlı, halatları da değişecek. Bakımı uzun sürecek. Ama Allah korusun, köprü yıkılırsa kimse 'Sağolsun Bakan trafiği rahatlattı' demez.'
 
ELDEN GELEN YAPILIYOR

BAKAN Yıldırım  karayolları ekipleri gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalıştığını belirterek 'Köprülerin bakım süresinin sarkması önlenecek. Hatta daha da kısaltılması için gayret edilecek. Elden ne geliyorsa yapılıyor.' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim