• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İşTcell Teknoloji Zirvesi gerçekleşti

İşTcell Teknoloji Zirvesi gerçekleşti
İşTcell, ileri teknoloji ve strateji danışmanı Geoffrey Moore, iş dünyasının en iyi 50 düşünüründen biri olan Profesör Don Tapscott, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve iş dünyasının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İşTcell Teknoloji Zirvesi’

Mobil teknolojilerle fark yaratanlar İşTcell Teknoloji Zirvesi’nde buluştu

İşTcell tarafından düzenlenen Teknoloji Zirvesi’nde dünyaca ünlü strateji danışmanları Geoffrey Moore ve Don Tapscott etkileyici sunumlarıyla yeni dünya düzeninde mobilitenin oynadığı rolü vurgularken, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “10-15 yılda bir gelen büyük teknoloji dalgasını Türkiye bu kez yakaladı. Türkiye’nin şirketleri teknoloji sayesindeTürkiye’ye çağ atlatabilir” dedi.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in iş dünyasına açılan kapısı İşTcell, ileri teknoloji ve strateji danışmanı Geoffrey Moore, iş dünyasının en iyi 50 düşünüründen biri olan Profesör Don Tapscott, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve iş dünyasının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İşTcell Teknoloji Zirvesi’ni gerçekleştirdi.

İstanbul Kongre Merkezi’ndeki Teknoloji Zirvesi’nde mobil teknolojilerle iş yaşamında fark yaratma fırsatları, Türkiye’nin önde gelen markalarını temsil eden 23 ayrı konuşmacı tarafından başarı örnekleri eşliğinde üst düzey yöneticilerden oluşan katılımcılarla paylaşıldı. İş dünyasının büyük ilgi gösterdiği zirvenin en etkileyici iki ismi Geoffrey Moore ve Profesör Don Tapscott oldu.

Kitapları çok satanlar listesinde yer alan, mobilite vizyonuyla bir çok şirkete yön veren ünlü ileri teknoloji ve strateji danışmanı Geoffrey Moore, “Mobil Teknolojilerle Gelecek Nesil Stratejileri Yönetmek” başlığı altında yaptığı konuşmada, başarıya giden yolda oyunun kurallarının nasıl değiştiğini anlattı ve yeni küresel iş dinamikleri doğrultusunda mobil teknolojilerin önemine vurgu yaptı. Moore; “Bağlantı sistemleri, şirketleri, on yıl önce hayal edilemeyen bir hız ve kompleks bir şekilde, iletişim, kolaborasyon, etkileşim ve işlevsellik konusunda muktedir kılıyor. Yaratılmış, paylaşılmış, henüz bugün saklanmış bir çok veri, geleneksel içerik yönetimi uygulmalarının kapsamının dışında sayılıyor. Bu içerik kişilerin online sosyal etkileşimleri sonucunda oluşuyor. Yalnız Facebook ve Twitter’daki etkileşimler düşünülürse... Yorumlar ekliyoruz, mesajlaşıyoruz, resimler, video klipler veya başka bilgiler paylaşıyoruz. Hiçbirimiz bu içeriğin yönetimini düşünmezken, aslında etkin bir şekilde bu bilgileri paylaşmaya sürekli devam ediyoruz. İçerik yönetiminin gerekliliği de burada ortaya çıkıyor” dedi.

Geoffrey Moore’un formüle ettiği bu konseptte, bağlantı sistemleri ve kayıt sistemlerinin tanımları var. Kayıt sistemleri geleneksel bazı arşivleme, kayıt yönetimi gibi uygulamaları içerirken, bağlantı sistemleri daha son kullanıcıyla buluşan, web deneyimi, medya yönetimi, sosyal medya gibi uygulamaları içeriyor.

Don Tapscott: Yeni dünya düzeninde tüm kurumlar için dönüşüm şart

Profesör Don Tapscott da “Mobilite Stratejinizi Nasıl İleriye Taşır?” konulu sunumunda dünyadaki yeni düzende mobil teknolojilerin iş, toplum, politik ve ekonomik yaşamdaki etkilerinin altını çizdi. “Dünya artık mobil” diyen Tapscott şöyle devam etti:

“Tüm insanlar, giderek artan bir şekilde, gerçek zamanlı olarak kayıtlı tüm bilgilere olduğu kadar, insanların zihinlerindeki bilgiye de ulaşmamızı sağlayan küresel iletişim platformuna bağlanıyor. Bu da bizi yeni nesil bilgi ağına götürmekle kalmıyor, kurumları, hükümetleri, okulları ve toplumdaki diğer tüm kuruluşları dönüştürmek için müthiş bir fırsat sunuyor. Artık 3. ekran tüm ortak hareketlerimize hükmediyor. Önce televizyon, ardından kişisel bilgisayarlar ve şimdi de etrafımızı saran mobil cihazlar herşeyi mümkün kılıyor. Tüm bunlara ek olarak finans sisteminin çöküşü ve 2009 küresel ekonomik krizi tüm dünya için bir "Uyanın" mesajı oldu. On yıllar, hatta yüzyıllarca bize hizmet eden ancak artık işlevini yitiren çoğu organizasyon ve kuruluşu gözden geçirmeli ve yeniden şekillendirmeliyiz. Endüstri çağının geleneksek sütunlarının çoğu, yaşam döngülerinin sonuna geldi ve artık bir network modeliyle yeniden oluşturulması şart. Bu dönüşümde mobil teknolojiler kilit rol oynayacak.”

Süreyya Ciliv: Teknolojiyle Türkiye’ye çağ atlatma fırsatımız var

Zirvenin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de 10-15 yılda bir gelen büyük teknoloji dalgasını Türkiye'nin bu kez yakaladığını vurgulayarak,
“Dünya, mobil internet ve mobil uygulamaların çerçevesini çizdiği yeni bir teknolojik döneme giriyor. Sanayi ve teknoloji tarihimizde, belki ilk defa bu yeni teknolojik döneme gerek altyapı, gerekse teknolojik anlamda dünyanın gelişmiş ülkelerinin önünde giriyoruz. Dalgayı zamanında yakalamak önemli ve bu yeni dalgayla Türkiye’ye çağ atlatma fırsatımız var. Türkiye’nin şirketlerinin dünya ile rekabet eder hale gelmesi için, bu yeni dünyaya ayak uydurmaları ve bu dalgayı kaçırmamaları gerekiyor. Bunun da yolu, teknolojinin ve mobil dünyanın avantajlarını sonuna kadar kullanmaktan geçiyor. Turkcell olarak belki de dünyada bu dalgaya en hazır haldeki şirketlerden biriyiz. Teknoloji yatırımlarımız, altyapımız, iş yapış biçimlerini kolaylaştıran, verimliği artıran mobil çözümlerimizle başarıya giden yolda Türkiye’nin şirketlerinin her zaman yanınında olacağız” dedi.

İşTcell Teknoloji Zirvesi’nin bir başka ilgi çeken bölümü de “Garanti Bankası’nın Dönüşümünde Teknolojinin Rolü ve Mobil Teknolojiler” başlıklı oturum oldu. Garanti Bankası’nın eski Genel Müdürü Akın Öngör ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil dinleyicilere Garanti Bankası’nın dönüşümünde teknolojiyi nasıl kullandıkları ve mobil teknolojilerle nasıl fark yarattıklarını gerçek örneklerle anlattı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Mobil Teknolojilerle Pazarlama’da Fark Yaratmak” ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar’ın moderatörlüğündeki “Mobil Teknolojilerle İş Yapış Biçiminde Fark Yaratmak” başlıklı pararel oturumlarda da, Akbank, Coca Cola, GlaxoSmithKline, Migros Pepsi, TEB, Unilever, Yapı Kredi Bankası’nın üst düzey yöneticileri, başarı örnekleri eşliğinde mobil teknolojileri iş süreçlerine nasıl entegre ettiklerini anlattı. İşTcell Teknoloji Zirvesi’ne katılanlar “Mobil Teknolojilerle Sektörde Fark Yaratmak” başlıklı paralel oturumlarda da, finans, hızlı tüketim, taşıma & ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların üst düzel yöneticilerinin mobil teknolojilerle gerçekleştirdikleri başarı hikayelerini dinledi.

Ziyaretçiler, zirvede kurulan Turkcell Yaşam Alanı'nı ziyaret ederek ofis, sağlık, sokak ve ev konseptleri doğrultusunda Turkcell'in hayat kolaylaştıran mobil teknolojilerini inceleme ve deneme fırsatı da buldu.

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim