• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

İşte Google'ın tamamlanan sürücüsüz otomobili

İşte Google'ın tamamlanan sürücüsüz otomobili
Google gerçek anlamda çalışan ilk sürücüsüz otomobil prototipini dünyayla paylaştı.

Google sürücüsüz otomobilinin 'gerçek ilk kurulumu' olarak nitelendirdiği yeni versiyonunun tanıtımını yaptı. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında da benzer görünüme sahip bir otomobilin gösterimi yapmıştı, ancak şimdi söylediğine göre o otomobil sadece erken safhada yapılmış bir taslaktı ve farları bile yoktu.

Eksiksiz bir prototip

Google son yedi aydır orijinal taslağin farklı prototiplerini geliştirerek bilgisayar, sensör, direksiyon ve fren gibi mekanizmaları test ediyordu. En sonunda şirket kendi kendine sürüş yapabilen eksiksiz bir prototipe imza atmış oldu.

Sürücüsüz Otomobil Projesinden sorumlu ekibin Google+ üzerinden paylaştığı yazıda, tatil dönemi boyunca test aracıyla sürüşler yapılacağı ve yeni yılda meraklıları Kuzey Kaliforniya caddelerinde görmeyi bekledikleri belirtildi. Test ve öğrenme dönemi sürdükçe ihtiyaç duyulacak geçici elle kontrollerin kullanılmasını sağlayacak güvenlik sürücülerinin otomobili bir süre daha gözetmeye devam edeceği de vurgulandı.

gul-test.jpg

Abdullah Gül test etmişti

Geçtiğimiz senelerde San Francisco'daki  Silikon Vadisi'ne yaptığı ziyarette insansız araca binen eski Cumhurbaşkanı Gül, "Otobana çıktık, araba 80 mile (128 kilometre) yakın sürat yaptı. Harikaydı. Otobana aniden çıkınca güvenlik ekipleri epey bir telaş yaşadı" diye paylaşımda bulunmuştu.

Gül, arabanın rahat olduğunu ve herhangi bir tedirginlik yaşamadığını söylemişti. Google'ın bu arabada çok iddialı olduğunu belirten Gül 20 dakika boyunca şoförsuz araç ile gezinti yapmıştı.​

oto-001.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim