• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İşte İDO'nun yeni sahipleri ve künyeleri

İşte İDO'nun yeni sahipleri ve künyeleri
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ihalesine 861 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Tepe-Akfen-Souter-Sera konsorsiyumu yolcu taşımacılığında çok önemli projelere imza atacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ihalesine 861 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Tepe-Akfen-Souter-Sera konsorsiyumu yolcu taşımacılığında çok önemli projelere imza atacak.

İşte İDO’nun yeni sahipleri

AKFEN

Yatırım yapmadığı sektör kalmadı: Hamdi Akın tarafından 1976’da kurulan Akfen Holding inşaat, enerji, liman işletmeciliği, gayrimenkul, turizm ve hizmet sektöründe faaliyet gösteriyor. 2007’de Mersin Limanı özelleştirmesini kazanan holding, Tepe-Akfen işbirliği ile faaliyet gösteren TAV İnşaat çatısı altında bugüne kadar 2.3 milyar dolarlık işe imza attı. Alman TUV ve Doğuş Grubu ile araç muayene işine de giren Akfen, daha sonra TÜVTURK şirketindeki yüzde 33’lük hissesini satışa çıkardı. Holdingin Eylül 2010 rakamlarına göre aktif büyüklüğü 3 milyar 465 milyon TL, net kârı ise 15 milyon dolar.

SERA

Butik havalimanı avcısı: Sera Yapı Endüstrisi, TAV Havalimanları Holding’in CEO’su Sani Şener’in oğlu Ozan Şener, kızı Damla Nur Şener, eşi Asuman Şener ve ortak Belgin Berker tarafından 2001’de kuruldu. Şirket, butik havalimanları konusundaki ihaleleri yakından takip ediyor. Hedefi ise özellikle Ortadoğu pazarı.

SOUTER

İçki ve sigara yatırımlarına karşı: Konsorsiyumun yabancı ortağı Souter Investments’ın sahibi İskoçyalı işadamı Brian Souter. Dünya genelinde 200’den fazla yatırımı bulunan şirketin merkezi İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da bulunuyor. Özellikle sigorta, otobüs, lüks yat ve deniz işletmeciliği alanında faaliyet gösteren şirket, Londra’nın sembolü haline gelmiş olan kırmızı otobüsleri üreten şirket olarak tanınıyor.

TEPE İNŞAAT

40 yılda 12 milyon metrekarelik iş yaptı: 1969’dan beri faaliyet gösteren ve bugün başkanlığını Ali Doğramacı’nın yaptığı Bilkent Holding bünyesindeki Tepe İnşaat, 5 milyar dolardan fazla iş hacmine ulaştı. İş Bankası Genel Müdürlüğü Kompleksi, Tepe Natilius AVM ve Kuzey Irak’taki Süleymaniye Üniversitesi kampusu gibi önemli işlere imza attı. Hastaneler, alışveriş merkezleri, altyapı işleri, boru hatları, enerji santralları, eğitim kampusları olmak üzere 12 milyon metrekarelik inşaat alanına ulaştı. 2011 yılında 500 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını TAV Havalimanları’nın da hissedarı olan Ali Haydar Kurtdarcan yürütüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim