• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İşte Skoda Fabia'nın özellikleri

İşte Skoda Fabia'nın özellikleri
Skoda Fabia küçük sınıfta, daha önce hiç olmadığı kadar iddialı. Yeni Fabia`daki 110 HP güç üreten benzinli motor DSG şanzımanla uyum içerisinde çalışıyor.

Skoda Fabia bence dönüm noktasını yaşıyor. Bu kez virajı son derece keskin ve başarılı bir şekilde alarak rakiplerinin performansını yakalayacak hatta geçebilecek gibi görünüyor.

Skoda markasının yaptığı değişimler markayı ülkemizde de satış rakamları açısından başarılı noktalara taşıdı. Skoda şimdi de önemli kozlarından birini küçük sınıfta yer alan modeli Fabia için oynadı. Giriş modeli olan 1.0 lt benzinli motora sahip seçeneğin fiyatı 39 bin 900 TL olarak belirlenmiş. Fakat onun en çok iş yapacağını düşündüğüm modeli 1.2 lt TSI 11 HP güç üreten turbo benzinli motorla ve DSG otomatik şanzımanla donatılmış versiyonu. Zaten test aracımız da bu versiyondan seçilmişti. Bu kombinasyonun başlangıç fiyatı olarak ise 47 bin 900 TL belirlenmiş. Bu dikkat çekici bir rakam ve bence bu modelin virajı başarılı bir şekilde dönmesinde çok etkin bir rol oynayacak.

Küçük motorun gücü 110 HP

Öncelikle bu otomobilin teknik özelliklerini aktarmak istiyorum. Öncelikle 1.2 lt 110 HP güç üreten turbo TSI motor son derece iddiali bir ünite. VW Grubu'nun son dönemlerde yaptığı en iyi işlerden biri olan TSI motor seçenekleri arasında bile bir yıldız gibi parlıyor. Skoda tarafından geliştirilen bu motor seçeneğiyle 1129 kg ağırlığında olan Fabia, 0-100 km/s hızlanmasını 9.6 saniyede gerçekleştiriyor. Yaptığım test sırasında da buna son derece yakın bir sonuca imza attım. Fakat ben bu hızlanma sonucunda daha çok aracın canlılığını sevdim. Her hızda ayağımın altında güç bulduğum Fabia, sunduğu yol performansıyla son derece yeterliydi. Hatta çoğu zaman kendime küçük sınıf sportif bir araç kullanıyormuş gibi bile hissettim. Son hızı 196 km/s olan aracın nefesinin kesilmemesi de önemli bir artı. Elbette bu başarıda önemli bir payı DSG çift kavramalı otomatik şanzımana vermek gerekiyor. Yine vites seçimleri konusunda nefis hareketler yaptı. Performans istediğim zaman, sanki manuel bir şanzımanla ataklık deniyormuşum gibi bir karakter ortaya koydu. O kadar hızlı bir şekilde vites değişimi yaptı ki manuel tercih ederim diyenlerin bile aklını çok rahat bir şekilde çelecek. Sizin de anlayabgileceğiniz gibi performans konusunda beni çok etkileyen sonuçlar ortaya koydu. Fakat bunun aynısını istendiği zaman ekonomik tüketimlere imza atacak şekilde değişen karakteriyle daha da ileriye götürdü. TSI motor, güçlü yapısını ekonomik olarak da destekliyor.

Skoda Fabia İncelemesi ve Teknik Özellikleri

Dinamik özellikleri de beğenimi kazandı. Virajlara giriş karakteri açısından yönlendirme ve direksiyon sisteminin yapısını da sevdim. Virajlara girerken otomobile güven duymak ve görevini yapacağını hissetmek gerçekten de önemli bir artı. Kullanım sırasında konfordan biraz ödün veriyor olmasıyysa o kadar da olur dedirten bir detay oldu. Süspansiyon sistemi sert ve darbelere de sert bir şekilde cevap verebiliyor.

Tasarım çekimserlik yaratıyor

Tasarım konusunda bu otomobili sevenler kadar sevmeyenler de var. Aslına bakarsanız ben de ortada kalanlardanım. Ona ilk baktığım zaman albenisi ben çekmedi, özellikle çağdaş küçük sınıf tasarım beklentilerinin biraz gerisinde. Kötü görünmüyor ama arada bırakıyor.

Yaşam alanı söz konusu olduğundaysa baş mesafesiyle tam anlamıyla şov yapıyor. Dışına bakıldığnda hiç anlaşılamayacak kadar iyi bir baş mesafesi sunuyor. Genişlik konusunda da küçük sınıf beklentilerini rahatlıkla karşılıyor. MirrorLink adı verilen sistemi kullanan ilk SKoda olan Fabia, akıllı telefonunuzla çok iyi bir uyum sağlayarak hayattan kopmadan yolculuk yapma imkanı sunuyor. Yaşam alanı tasarımı açısından VW modellerine alışkınsanız bu araçta da hiç sıkıntı yaşamazsınız. Bu durum özgünlük bekleyenler için yine hayal kırıklığı olacak.

Beni bu araçta en çok şaşırtan konulardan biri ise park manevraları sırasında ortaya çıktı. Teknolojik özelliklerini ön plana çıkarmak isteyen araçta geri görüş kamerası kesinlikle olmalıydı. Hadi bunu bir kenara bıraktık diyelim arka tarafta park sensörü bile olmaması son derece ilginç ama bence önemli bir eksiklik.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim