• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İşte TSK operasyonunun kahramanı!

İşte TSK operasyonunun kahramanı!
Uludere sonrasında ABD'den kiralanan keşif ve gözetleme uçağı, TSK'nın son PKK operasyonunda ilk kez kullanıldı

 

PKK'lılar Kavaklı, Cudi ve Şemdinli'de sözde kurtarılmış bölge oluşturmak istedi. Teröristlerin sığınaklarını tek tek belirleyen Mehmetçik'in Hakan Operasyonu ile PKK'ya büyük darbe vurdu. Son dönemin en kapsamlı operasyonunu gerçekleştiren TSK, İnsanlı Keşif Uçağı da (İKU) ilk kez bu operasyonda kullandı.
 
30 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında Hakkari Kavaklı ve Şemdinli bölgeleri ile Şırnak’ta gerçekleştirilen eş zamanlı nokta operasyonlarda örgütün önemli kış üslenme noktaları imha edilirken çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
 
KING AIR 350 İLK KEZ KULLANILDI
 
ABD’den kiralanan King Air 350 İnsanlı Keşif Uçaklarının ilk kez kullanıldığı operasyonlarda, İHA (İnsansız Hava Aracı), yine ilk kez başarı ile kullanılan İKU (İnsanlı Keşif Uçağı) ile, hava fotoğrafları, telsiz kestirme ve dinlemeleri gibi teknik istihbarat yoğunlaştırıldı.
 
Hakan-2 olarak adlandırılan Hakkari Kavaklı bölgesindeki operasyon ise 30 Ekim’de başladı ve 7 Kasım’da sona erdi. Çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı maddenin yanı sıra, yaşam malzemeleri ile çok sayıda sahipsiz katır bulundu. Şırnak-Cudi bölgesinde ise 5 terörist etkisiz hale getirildi. 6-9 Kasım tarihlerinde ise, Şemdinli bölgelerinde 1’i sağ, toplam 14 terörist etkisiz hale getirildi.
 
ABD'DEN KİRALANDI
 
TSK, Uludere'de 34 sivilin ölümüne yol açan Heron kazasının ardından, istihbaratta yeni bir atağa geçmişti. ABD'den kiralanan " King Air " marka yüksek teknoloji donanımlı insanlı uçak geçtiğimiz temmuz ayında göreve başlamıştı. King Air, sınır boyunca teröristlerin hareketlerini adım adım takip ediyor ve çektiği görüntüleri kriptolu olarak kontrol istasyonuna iletiyor.
 
BEŞ UÇAKTAN BİRİ TESLİM EDİLDİ
 
Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak Uludere'de yaşanan Heron kazasının ardından aldığı "terörle mücadalede insanlı istihbarat uçaklarını kullanma" kararını uygulamaya başladı. Bu çerçevede ABD'den kiralanan özel donanımlı 5 insanlı istihbarat uçağından ilki, önceki gün Türkiye'ye teslim edildi. Batman'daki harekat merkezinde Genelkurmay Başkanlığı yetkililerine teslim edilen uçak hemen göreve başladı.
 
TERÖRİSTLERİN KOLUNDAKİ SAATİ BİLE GÖREBİLİYORLAR
 
7 gün 24 saat en az 3 tane insanlı istihbarat uçağı sınır boyunca terörist grupların hareketlerini izliyor. Özel donanımlı bu uçaklardaki görüntüleme sistemleri 30 bin feet, yani yaklaşık 10 km yükseklikten uçacak ve yerdeki teröristlerin elindeki silahın markasını, hatta kolundaki saatin kaç olduğunu bile rahatlıkla görebiliyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim