• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

İstihdam garantili teknisyen kursu açılıyor

İstihdam garantili teknisyen kursu açılıyor
Nevşehir'de "İstihdam garantili uçak teknisyenliği kursu" açılacak.

İŞ GARANTİLİ TEKNİSYEN KURSU AÇILIYOR

Nevşehir'de "İstihdam garantili uçak teknisyenliği kursu" açılacak.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu'undan yapılan yazılı açıklamada, İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü, THY Teknik A.Ş, THY AO Eğitim Başkanlığı ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik ikinci "Teknisyen Ön Eğitim Programı" kayıtlarının başladığı ifade edildi. EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan teknisyen adaylarının, yapılacak değerlendirmenin ardından THY Teknik A.Ş'de yürütülen çalışmalarda doğrudan yer alabilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 6 ay süreyle eğitimden geçirileceği belirtilen açıklamada, "Eğitimlerin teorik bölümü Nevşehir'de Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nda, uygulama bölümü ise İstanbul'da THY Teknik A.Ş. atölyelerinde yapılacaktır. Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programda ayrıca adayların iyi derecede İngilizce okuma/anlama yeterliliği kazanmaları sağlanacaktır" denildi.

Açıklamada, yazılı ve sözlü sınavlar neticesinde programa başlamaya hak kazanan adayların, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacağı ve sosyal güvenlik kapsamında bulunacakları dile getirilerek, programı başarı ile bitiren adayların en az yüzde 50'si THY Teknik A.Ş. tarafından
istihdam edileceği kaydeildi. Kursa katılmak isteyenler, 21 Şubat Pazartesi gününe kadar başvuruda bulunabilecek. Kurs, sınav takvimi ve aranan niteliklerle ilgili "www.kapadokya.edu.tr" adresinden geniş bilgi alınabilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim