• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İstihdam oranı en yüksek bölüm denizcilik

İstihdam oranı en yüksek bölüm denizcilik
Prof. Dr. Adnan Kısa, üniversite kayıtlarının yapıldığı şu günlerde denizcilik bölümlerine olan ilginin yoğun olduğunu, mezunların istihdam şansının yüksek olduğunu belirtti.

 

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, üniversite kayıtlarının yapıldığı şu günlerde Zirve Üniversitesi denizcilik bölümlerine olan ilginin yoğun olduğunu, mezunların istihdam şansının yüksek olduğunu belirtti.
Denizcilik bölümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Denizcilik sektörü, hem gemilerde hem de denizciliğin kara bölümünde uzun yıllardır personel ihtiyacının sıklıkla görüldüğü bir sektör olarak karşımıza çıkmakta olup, özellikle gemilerde güverte makina zabitan sınıfında devamlı olarak personel ihtiyacının devam ettiğini söyleyebiliriz” dedi.
 
Gemi ve denizcilikle ilgili birçok yeni istihdam alanları oluştuğunu ifade eden Kısa, “Uluslararası Denizcilik Örgütnün (IMO) getirdiği yükümlülükler nedeniyle, denizcilik şirketlerinin yönetim ofislerinde deniz tecrübeli ve nitelikli denizci personel istihdam etmek zorunda kalmışlardır. Bu bölümlerden mezun olanlar sadece özel sektörde değil kamuda da çalışma imkanı bulmaktadırlar. IMO ‘Bayrak Devleti’ ve ‘Liman Devleti’ne yüklemiş olduğu sorumluluklar nedeniyle her yıl onlarca denizcilik çalışanı Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki Denizcilik Uzmanı, Gemi Sürvey Uzmanı, VTS operatörü, kılavuz kaptanı ve romorkör kaptanı ve başmühendisi olarak çalışmaya başlamışlardır. Kamu kurumlarının önümüzdeki yıllarda yetişmiş denizcilik çalışanı ihtiyacını karşılamak üzere personel alımı yapacağı bilinmektedir” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim