• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

İstinye-Küçüksu vapur hattı kapanmasın

İstinye-Küçüksu vapur hattı kapanmasın
İstanbul'daki köprülerdeki yoğun trafik nedeniyle sefere konulan İstinye – Küçüksu vapur seferlerinin devam etmesi istendi.

 

Fatih Sultan Mehmet köprüsündeki çalışmalardan dolayı adeta işkence haline gelen köprü trafiğini biraz olsun rahatlatmak amacıyla İstanbul Şehir hatları tarafından açılmış olan İstinye-Küçüksu vapur hattının kapanmaması, seferlerin devam etmesi istendi. Şehir hatlarının  köprü çalışmalarının biteceğini hesap ederek, 16 Eylül 2012 de kapatılacağını duyurduğu İstinye-Küçüksu hattı için çok sayıda vatandaş sosyal medyada gruplar kurarak seferlerin devamı yönünde çalışma başlattı.

Yoğun bir şekilde çalışma yapan vatandaşlar, "Bu hattın sürekliliğinin sağlanması İstanbul trafiğine çözümlerden bir tanesidir. Bitirilmesi değil, devam etmesi gerekir" diyerek yetkililere çağrıda bulundular. Binlerce İstanbullu bir yandan sosyal medyada sesini duyurmaya bir yandan da deniz ulaşımının trafiğe en uygun alternatif olduğunu anlatmaya çalışıyor.  Grup,https://www.facebook.com/groups/istinye.kucuksu/ adresi üzerinden destekçilerini bekliyor.

Trafiğe girmek istemiyoruz

Haziran ayında bakıma giren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yoğun trafik, işe gidiş geliş için köprüyü kullananları zor durumda bırakmış çalışanlar ise  çareyi denizde bulmuştu.

Şehir Hatları 16 Temmuz 2012 Pazartesi gününden itibaren Küçüksu - İstinye , İstinye - Küçüksu  seferlerini başlatınca bu hattı kullananlar biraz olsun nefes almış,  Karaköy-Üsküdar, Beykoz-Kabataş seferlerinden sonra Küçüksu-İstinye seferleri de boğaz geçişinde trafikte kalma süresini kısaltmıştı.

Hafta içi her gün sabah ve akşam saatlerinde Küçüksu - İstinye - Küçüksu hattında karşılıklı  37 sefer yapılıyor. 15 dakika aralıklarla gerçekleştirilen seferler, sabah Anadolu Yakası’ndan akşam da Avrupa Yakası’ndan sıklıkla uygulanıyor.istinye-kucuksu2.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim