• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İsveç Akdeniz'de köle ticareti yapmış!

İsveç Akdeniz'de köle ticareti yapmış!
Tripoli'deki İsveç Büyükelçiliği'nin arşivlerinde İsveç'in 17. yüzyılda Akdeniz'de de köle ticareti yaptığını gösteren belgelere ulaşıldı.

Lund Üniversitesi Tarih Enstitüsü Öğretim Görevlisi Joachim Östlund, Tripoli'deki İsveç Büyükelçiliği'nin arşivlerinde İsveç'in 17. yüzyılda Akdeniz'de de köle ticaretini yaptığını gösteren belgelere ulaştığını söyledi.

Kuzey Afrika'da yaşayan İsveçliler hakkında bir kitap yazmak için araştırmalar yapan Lund Üniversitesi Tarih Enstitüsü Öğretim Görevlisi Joachim Östlund, Tripoli'deki İsveç Büyükelçiliği'nin arşivlerinde, İsveç'in 17. yüzyılda Akdeniz'de de köle ticaretini yaptığını gösteren belgelere ulaştığını ifade etti. Östlund, "Belgelerin ne anlama geldiğini gördüğümde şok oldum. İsveç'in Afrika ile Amerika arasındaki köle ticaretinde rol oynadığını biliyorduk ama Akdeniz'de yaptıkları hiç bilinmiyordu" dedi.

İddiasına gerekçe olarak Östlund, "Avrupa ülkeleri ile Osmanlılar arasındaki savaşta İsveç tarafsız bir tutum takındı. Tunus, Cezayir ve İsveç gemilerine dokunulmaması için anlaşmalar yapıldı. Bu durum İsveç gemilerine bir nevi dokunulmazlık kazandırdı" ifadelerini kullandı. Östlund, İsveç gemilerinin tarafsızlığı bir koz olarak kullanarak çatışma bölgelerinden rahatça geçebildiklerini, İsveç bayrağı taşıyan gemilerin batırılma ve yağmalanma riskinin daha az olduğunu söyledi. Böylece bölgeye köle

götürebildiğini söyleyen Öğretim Görevlisi Joachim Östlund, bu kölelerin tam olarak akıbetlerinin bilinmediğini ama çoğunlukla ev hizmetlerinde kullanıldığını tahmin ettiğini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim