• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

İsviçre’den Üsküdar hattına sürücüsüz metro

İsviçre’den Üsküdar hattına sürücüsüz metro
Türkiye’de pek çok projeye ve ihaleye katılan Alstom Transport, İsviçre’nin Lozan şehrinde hizmet veren sürücüsüz metroyu Üsküdar-Ümraniye hattı arasında da gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Alstom Transport’un Başkanı Henri Poupart, Alstom Türkiye’nin Doğu’ya doğru açılan pencerede gelecekte daha da sorumluluk alacağını ifade etti. Kalabalık, yüksek nüfuslu ve dar bütçeli şehirlerin karşılaştıkları zorlukları çözmelerine yardımcı olmak amacıyla şehirler ile işbirliklerini genişlettiklerini belirten Poupart, artık sürücüsüz metro taşımacılığı dönemine odaklandıklarını dile getirdi.
 
TÜRKİYE ÖRNEK OLDU
 
Lozan’da 5 yıldır hizmet veren sistemi Üsküdar- Ümraniye metro hattına  getirecekelerini anlatan Poupart, “Türkiye’de çok projeye ve ihaleye katıldık. Lafarge raylı ulaştırma, sinyalizasyon, yolcu bilgilendirme, bakım ve alt-yapı  sistemlerindeki tasarım ve üretimde görev yapan Türk mühendislerin ve teknisyenlerin şirkete katkısını çok iyi anladık. Teknoloji geliştirme ve uyumunda Türkiye’deki bölge merkezimizi her zaman örnek gösterebiliriz” dedi.
 
İHALELERİ ÖNEMSİYORUZ
 
Lafarge Cenevre’de düzenlenen Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği’nin (UİTP) 60. Dünya Kongresi’nde yıllardır faaliyet gösterdikleri Türkiye pazarından övgüyle bahseden Poupart, “Türkiye’yi Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın merkezi haline getirirken, bunun meyvelerini kısa zamanda alacağımızı fazlasıyla biliyoruz” dedi. Lafarge grubun stratejisinin sürekli yenilik olduğunu ifade eden Henri Poupart, “Bu yenilikler çerçevesinde İstanbul merkezine büyük görevler düşüyor. En son teknoloji ve güçlü uzmanlıkla farklılaşmaya odaklanıyoruz. Bu konuda Türk çalışanların katkısı bizi çok memnun etti” diye konuştu. Poupart,  ekonomisi her geçen gün büyüyen Türkiye’de ki toplu taşımacılık ihalelerini de çok önemsediklerini ifade etti.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim