• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

İtalya ile Hindistan arasında gerilim tırmanıyor

İtalya ile Hindistan arasında gerilim tırmanıyor
Petrol gemisi Enrica Lexie'de korsanlara karşı önlem olarak bulunan İtalyan askerlerinin 2 Hintli balıkçıyı öldürmesi İtalya ile Hindistan arasında gerilime neden oldu.

İtalyan petrol gemisi Enrica Lexie'de korsanlara karşı önlem olarak bulunan İtalyan askerlerinin 2 Hintli balıkçıyı öldürdüğü iddiası ile gerilen İtalya-Hindistan ilişkileri, 2 askerin Hintli yetkililer tarafından gözaltına alınması üzerine daha da gerildi.

Hindistan, balıkçı teknesi ve ölen balıkçıların Hintli olması sebebiyle yerel kanunların geçerli olduğunu söylerken, İtalyan yetkililer olayın uluslararası sularda olması ve İtalyan bandrollü bir geminin söz konusu olması nedeniyle konunun İtalyan yargısına bırakılması gerektiğini savunuyor. Dışişleri, Adalet ve Savunma bakanlıklarından oluşan İtalyan delegasyonu, Yeni Delhi'de konu üzerinde çalışıyor. İtalyan Ansa haber ajansının haberine göre, delegasyona yakın Kaynaklar geminin artık Hindistan karasularında olmasının işleri İtalya açısından zorlaştırdığını belirtiyor.

Akdeniz Diyalog Toplantısı basın toplantısı öncesi konuşan İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi, "Şu ana kadar Hindistan ile İtalya arasında oluşan bir işbirliğinden söz etmek mümkün değil. Korsanlara yönelik operasyona katılan ve şu an Hintli yetkililerin elinde olan askerlerimize destek olacağız" dedi.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano durumu karışık olarak nitelerken, diplomatik çalışmaların başladığını belirtti.

İtalya'nın Yeni Delhi Büyükelçisi Giacomo Sanfelice ise, olayın uluslararası sularda vuku bulması nedeniyle Hindistan yargısının konu üzerinde yetkisi olmadığını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim