• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

İtalya'daki gemi kazasında kaybolan denizcilerin aileleri endişeli

İtalya'daki gemi kazasında kaybolan denizcilerin aileleri endişeli
İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında geçtiğimiz pazar günü Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan ‘Gökbel’ isimli Türk yük gemisinde kaybolan 4 Türk denizciyi arama güçlükle sürdürülüyor

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında iki kargo gemisinin çarpıştığı kazada kaybolan denizcilerin ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.  Gökbel gemisinin ikinci kaptanı Melih Erek, ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık, usta gemici Zeynel Üstün ve aşçı Bayram Aslan’ın İtalya’dan gelecek müjdeli haberi bekliyor. Kaptan Erek’in ailesi arama çalışmalarının yetersiz olduğu görüşünde.

"Dünya ayağa kalkardı"

Kaptan Erek’in kızı Ezgi Erek, “İlk iki gün iki helikopterle aradılar. 4’üncü gün 3 helikoptere çıkardılar. Konsoloslukla çok görüştük belki de helikopter sayısının artmasında onun etkisi var. Helikopter sayısının arttırılmasını istiyoruz” dedi.

Erek, babasının ‘can salı’ diye tabir edilen filikada olduğundan emin olduklarını belirterek şunları söyledi: “Babamın yüzde 99 can salında olduğuna inanıyoruz. 4-7 gün arası yaşayabileceği malzemeye sahip. bugün 4. gün. Günler artık çok kritik. Türkiye’nin bu konuda yaptığı hiçbir şey yok. Çünkü biz 3. dünya ülkesiyiz. Orada bir İngiliz, bir Alman vatandaşı olsaydı dünyayı ayağa kaldırırlardı.”

"Umutlarımız tükeniyor"

Batan gemide ikinci çarkçı olarak görev yapan kayıp denizcilerden Yiğit Küçükbıyık’ın(36) kardeşi Harun Küçükbıyık da ailece müjdeli haberi beklediklerini belirtti.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında iki kargo gemisinin çarpıştığı kazada geminin kaybolan ikinci çarkçısı Yiğit Küçükbıyık'ın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yaşayan Küçükbıyık'ın babası Şaban Küçükbıyık,  oğluyla en son kazadan bir hafta önce konuştuğunu belirtti. Arama çalışmalarının sürmesini isteyen Küçükbıyık, şöyle konuştu:

"Olayla ilgili bilgi almakta zorlanıyoruz. Oğlum, 18 yıldır denizlerdeydi. En son görüşmemizde çok yorulduğunu, artık gemilerde çalışmak istemediğini söylemişti. Son seferinde, bu kaza meydana geldi. Çok endişeliyiz. Olay gününden beri uyumuyoruz. Oğlumun hayatta olduğuna inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Türkiye'nin arama çalışmalarına destek vermesi ve kayıp 4 gemi personelinin bulunmasını istiyorum."Yiğit Küçükbıyık'ın eşi Şengül Küçükbıyık ise 8 yaşındaki kızının olaydan haberdar olmadığını belirterek, "Eşimin eve döneceğini biliyorum. Çok iyi bir denizciydi. Hayatta olduğuna inanıyoruz. Arama çalışmalarına devam edilmeli" diye konuştu.Abla Elif Küçükbıyık ise olayın ardından doğru bilgiye ulaşmakta zorlandıklarını, bugüne kadar hiçbir yetkilinin kendileriyle irtibata geçmediğini söyledi.

Olaydan sağ kurtulan bir mürettebatın, denize atladıktan sonra Yiğit ve yanındaki üç kişinin bir filikaya 10 metre mesafede olduklarını söylediğini aktaran Küçükbıyık, "Kardeşim ve yanındakilerin 10 metre ilerideki filikaya yetiştiklerini düşünüyoruz. Fırtına filikayı sürükledi ve uzak bir noktaya attı. Çünkü o filika da henüz bulunamadı. Sağ olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisindeki iki kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi kaybolmuş, mürettebattan 5 kişi kurtarılmıştı. 

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim