• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İtalyanlar, Sanmar’dan aldı, Türkiye adını verdi

İtalyanlar, Sanmar’dan aldı, Türkiye adını verdi
Sanmar Tersaneleri’nin geçen yıl İtalyan Rimorchiatori Riuniti firmasına teslim ettiği Boğaçay 70 sınıfı RR Turchia römorkörünün, Cenova Limanı’nda işletilmeye başlamasının ardından üstün performans göstermesi İtalyanlar’ı mutlu etti…

1922 yılından bu yana Cenova Limanı’nda römorkör hizmetleri veren Rimorchiatori Riuniti, yıllar içinde sektördeki deneyiminden aldığı güçle denizciliğin farklı alanlarına yatırım yapan dev bir holding haline geldi. Şu an birçok farklı ülkede çok sayıda denizcilik şirketinin kurucusu ve hissedarı olan Rimorchiatori Riuniti, geçtiğimiz yıllarda römorkör siparişlerini çoğunlukla İspanyol tersanelerine veriyordu. İlk kez bir Türk tersanesine verilen siparişin başarıyla teslim edilmesi hem Sanmar hem de Türk gemi inşa sanayii için büyük önem taşıyordu.

Geçtiğimiz aylarda yapılan isim verme töreninin ardından, Cenova Limanı içerisinde hizmet vermeye başlayan RR Turchia römorkörünün operasyon performansı Sanmar’ın inşa ettiği römorkörlerin dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu bir İtalyan firmasına daha yaptığı teslimle tekrar kanıtlamış oldu.

İtalyanlar’dan  büyük jest

Daha önce 5 farklı İtalyan şirketine 7 adet römorkör teslim eden Sanmar’ın, İtalya Devleti Bayrak Kurallarına hakimiyeti ve Boğaçay sınıfı römorkörlerin boyutuna göre kıyaslandığında daha yüksek çekme gücüne sahip olması, bu önemli siparişi almasında etkili olmuştu.

2014 yılının ağustos ayında yapılan teslimatın ardından Cenova Limanı’na varan RR Turchia için düzenlenen isim verme törenindeyse, 7 Mayıs 2013 tarihinde elim bir kazada yaşamını kaybeden Rimorchiatori Riuniti’nin Cenova’daki çalışanı Kaptan Pilot Sergio Basso’nun küçük kızı Letizia Basso bu anlamlı günün özel konuğuydu. Letizia Basso uğur getirdiğine inanılan geleneksel şampanya patlatma ritüelini başarıyla gerçekleştirdi.

Sanmar’ın teknik açıdan zorlu ve detaylı bu siparişi yüksek bir performans göstererek, belirlenen tarihten önce teslim etmesi, Rimorchiatori Riuniti tarafından büyük takdir ve övgüyle karşılanmıştı. İtalyan firma, Sanmar’ın bu başarısı karşısında Türkiye’ye olan sevgisini de göstererek büyük bir jest yapmış ve römorköre “RR Turchia” ismini vermişti. Sanmar’ın İtalyan müşterisinden gelen özel talepleri en üst seviyede karşıladığı bir proje olan “RR Turchia”, İtalya piyasasında Sanmar Tersaneleri’nin başarısını perçinlemesinin yanı sıra hem Sanmar hem de Türk gemi inşa sanayii için önemli bir referans ve gurur kaynağı oldu.

letizia-basso-600x399.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim