• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İTÜ Lojistik Sempozyumu yoğun ilgi gördü

İTÜ Lojistik Sempozyumu yoğun ilgi gördü
İstanbul Ticaret Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen sempozyuma öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Sektörün önemli isimleri, öğrencilere Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik’i anlattı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen sempozyuma öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyuma; TIRSAN İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Tarhan, Tchibo Tedarik Zinciri ve Lojistik Müdürü Mert Tüzüner, Havi Logistics Genel Müdürü Altan Sekmen ve Arçelik Plastik Üretim Planlama Takım Lideri Aybar Bildik katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Üniversitesi Lojistik Kulübü Başkanı Sercan Samsa yaparken, İstanbul Ticaret Üniversitesi Lojistik Kulübü’nün faaliyetlerinden bahsetti.

Sektörden haberleri içeren bir dergi hazırlığı içinde olduklarını belirten Samsa; “Dergimizin yanı sıra web sayfası hazırlıyoruz, bu siteden iletişim kurabilecek, faaliyetlerimize katılabilecek, sektör ile ilgili makalelere ulaşabileceksiniz. Bu dönem içersinide kulübümüz, henüz proje aşamasında olan “Lojistik Eğitim Kampı” organizasyonunu da düzenlemeyi planlıyor” dedi.

“Sanal Ticaret olur, Sanal Taşımacılık olmaz”

Türkiye’de günden güne artan Sanal Alışveriş imkânı ile insanların artık evlerinden dışarı çıkmadan alışveriş yapmaya başladığını vurgulayan TIRSAN İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Tarhan sözlerine şöyle devam etti:

“Dünya’da da inanılmaz bir artış var, ABD’de hava şartlarının kötü olması sebebiyle, halk Noel alışverişinin yüzde 91’ini internet ortamında gerçekleştirdi. Fakat şunu düşünmek gerekir Sanal Ticaret olur, Sanal Taşımacılık olmaz. Hangi ürünü alırsanız alın, elbet bir kurye, bir araç, bir TIR ile gelecektir. Ürün ne olursa, hizmet ne olursa olsun taşımacılık olmadan hayat devam edemez.” İsveç’te “Kara Nakliye Olmaksızın 1 Hafta” çalışmasının sonucunda ülküde; İçme suyunun biteceği, otellerin ve restoranların kapanacağı, sokaklarda çöp yığınlarının oluşacağı. okullarda yemek verilmeyeceği, endüstriyel üretimin ve sağlık hizmetlerinin tamamen duracağı gibi günlük yaşamın önemli noktalarında aksamalar yaşanacağının öngörüldüğünü anlatan Tarhan sözlerini “Lojistik; sevilmeden yapılamayacak kadar zor ve zahmetli, ama sonuçları gereği âşık olunacak kadar değerli” diyerek noktaladı.

“Türkiye lojistikte ABD’den daha iyi yol katetti”

Lojistik kelimesinin 1997 yılına kadar askeri bir terim olarak kullanıldığını ve şirket kuruluşunda isim olarak kullanılmadığını söyleyen Tchibo Tedarik Zinciri ve LojistikMüdürü Mert Tüzüner, “bu konuda çok ilerledik ABD’nin ilerleme hızına göre daha iyi yol aldık” dedi. Tüzüner konuşmasına şu şekilde sürdürdü: “Tedarik zinciri denmesinin sebebi kuvvetten dolayıdır. Bir şirketin bütün departmanlarını birbirine bağlayan bir zincir bu. Bu zincirin gücü tek bir halkasından gelir. Her halka o kadar önemli ki, herhangi bir halkanın zayıflaması Lojistiği bitirir. Tchibo olarak en çok önemsediğimiz konu, ürünlerimizi doğru taşımak. Lojistiğin temelinde bu var. Ürünü bir şekilde satıcıdan alıcıya zamanında ve kaliteli götürmeniz gerekir.”

“Güneş ile soğutuyor, Rüzgâr ile ısıtıyoruz”

Havi Logistics Genel Müdürü Altan Sekmen ise, lojistikçinin müşterisiyle güvenini ve ilişkisini iyi tuttuğu sürece kazanmaya devam edeceğini dile getirdi. Sekmen konuşmasında şunlara yer verdi: “Müşterinizin yararına olacak tüm Lojistikçi olarak, müşterinizle güveninizi ve ilişkinizi iyi tuttuğunuz sürece kazanan siz olursunuz. Müşterinizin yararına olacak tüm parçalar, sisteminizin ne kadar iyi olduğunu gösterir. Biz Havi Logistics olarak, Türkiye’de güvenli gıda teslimatını 20 yıldır sürdürüyoruz. Bizim temel prensiplerimiz arasında; “Ürünleri uygun sıcaklıkta almak, Uygun sıcaklık ve hijyeniklikte sev etmek, Kaliteli teslimat gerçekleştirmek” var.

Müşterimizin zararının bertaraf etmek için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz.Havi Logistics olarak elimizden geldiğince çevremize sahip çıkıyoruz. Güneş ile soğutuyor, Rüzgar ile ısıtıyoruz.” Arçelik Plastik Üretim Planlama Takım Lideri Aybar Bildik de “Tedarik zinciri çok sağlam olmalı, bu zincirin kalitesi zincirdeki en zayıf halkanın kalitesi kadardır. Lojistik faaliyetlerdeki en küçük bir aksama o uygulamanın kalitesini belirleyen noktadır, o yüzden zincirin her halkası sağlam olmalıdır” diyerek öğrencilere Tedarik Zinciri ve Lojistik’in önemini vurguladı.

Kaynak: Taşımacılar.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim