• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

İTÜ ve ASELSAN birlikte eğitim gemisi inşa edecek

İTÜ ve ASELSAN birlikte eğitim gemisi inşa edecek
ASELSAN ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliği anlaşmasına bir yenisini daha ekledi. İki kurum arasında test ve eğitim gemisinin geliştirilme ve işletilmesi konusunda mutabakat anlaşması imzalandı.

ASELSAN ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında test ve eğitim gemisinin geliştirilme ve işletilmesi konusunda mutabakat anlaşması imzalandı.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval ile İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından imzalanan Test ve Eğitim Gemisi Niyet Anlaşması ile her iki kurumun da ihtiyaç duyduğu modern bir geminin ortak bir ekip tarafından projelendirilmesi, tasarlanıp üretilmesi ve birlikte kullanılması hedefleniyor.

Gelecek yıl içinde inşasına başlanması hedeflenen gemi, özel analiz ve test laboratuvarlarını bünyesinde bulunduracak.

Üniversite ile sanayi işbirliği için yeni bir rol model olacak Test ve Eğitim Gemisi, test imkanı sunmak yanında, modüler sistemlerin geliştirilmesine de olanak sağlayacak.

ASELSAN tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı'nın finansal desteği ile tedarik edilmesi öngörülen gemi, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinin katkıları ile ASELSAN tarafından işletilecek. Gemi, ASELSAN ve İTÜ dışında ürün geliştirmek isteyen şirketler ile diğer üniversitelerin eğitim amaçlı kullanımına da açık olacak.

Test ve Eğitim Gemisi, denizcilik fakültelerindeki öğrencilerin yeni nesil sistemleri, daha geliştirme aşamasında tanımasına ve kullanmasına imkan vererek Türk denizcilerinin modern imkanlar ile eğitim görmesini de sağlayacak. Gemi, doğal afetlerde Lojistik Destek Platformu olarak yararlanılabilecek kapasite, olanak ve yeteneklere de sahip olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim