• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

İvanovo Barajı çöktü, köyler su altında

İvanovo Barajı çöktü, köyler su altında
Bulgaristan'ın güneyinde bulunan İvanovo barajı çöktü. En az 8 kişinin yaşamını yitirdiği olayda, iki köy su altında kaldı.

Harmanlı bölgesinde çöken İvanova gölü barajı nedeniyle Biser ve Leşnikovo köylerindeki 700 ev su altında kaldı. Barajın çökmesiyle 2,5 metre boyunda dalgalar oluşurken en az 8 kişi öldü. Harmanlı bölge valisi İrena Uzunova, tüm bölgede alarm ilan edildiğini, hava kuvvetlerine ait helikopterlerin de kurtarma çaılşmaları için gönderildiğini bildirdi.

Barajın yıkılmasıyla taşan su bölgede kara ve demiryollarında da büyük hasara yol açtı. Belgrad-İstanbul seferi yapan yolcu treninin Simeonovgrat yakınlarında raydan çıktığı belirtildi.

SULAR TÜRKİYE'YE YAKLAŞIYOR
Bulgaristan-Türkiye E-80 otoyolunun bazı bölümleri de sular altında kaldı. İvanova gölü barajının yıkılması nedeniyle Yunanistan'ın Meriç bölgesinde Meriç nehrinin taşma olasılığına karşı bölgede alarma geçildiği bildirildi.

Bu arada Bulgar yetkililer, bölgede bulunan İvaylovgrad ve Studena barajlarının da da taşabileceği uyarısında bulunarak, bölge halkının tahliye için hazır olmalarını istedi.

Öte yandan Bulgaristan’ın Harmanlı kasabası yakınlarındaki İvanova Barajının çökmesi sonucu çevresindeki 3 köyün sular altında kalması ve 8 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından şimdi Edirne ayni tedirginliği yaşıyor. Edirne  için taşkın riski devam ediyor. Bulgaristan Çevre ve Sular Bakanlığı’nın ülke genelindeki Studen Kladenets, İvaylovgrad, Borovitsa, Kamçiya, Yasna polyana, Yovkovtsi barajlarının taştığının açıklaması Edirne’deki tehlikeyi daha da arttırdı.  Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali doğal felaket bölgesi ilan edildi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim