• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Izair tarifeli seferlere tekrar başlıyor

Izair tarifeli seferlere tekrar başlıyor
Pegasus Havayolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Haybat, "İZair şimdilik Antalya ve İzmir'den Almanya'ya uçuyor. Yakında uçuş ağımıza yeni noktalar eklenecek" dedi.

Izair tarifeli seferlere tekrar başlıyor

Pegasus Havayolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Haybat, "İZair şimdilik Antalya ve İzmir'den Almanya'ya uçuyor. Yakında uçuş ağımıza yeni noktalar eklenecek" dedi.

Almanya'nın en büyük havayolu şirketlerinden Air Berlin ile ortaklık yapan İZair, filosunu tamamen yeniledi. Pegasus Havayolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Haybat, Yeni Asır'ın sorularını yanıtladı. İZair'in elindeki Airbus tipi kiralık 2 uçağın iade edildiğini, 2 Boeing tipi uçağın alındığını belirten Haybat, Eylül ayında 2 adet Boeing tipi uçağın daha geleceğini açıkladı. İZair'in şu an 3 uçakla operasyon yaptığını, Eylül'de bu sayının 5'e çıkacağını ifade eden Haybat, uçuş lisansını tarifeliye çevirmek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yeniden başvuracaklarını söyledi.

İZİN BEKLENİYOR

Almanya'nın en büyük havayolu şirketlerinden Air Berlin ile ortaklığın kısa süre içinde tamamlanacağını açıklayan Haybat, "İZair'deki Pegasus hisselerinin yüzde 47-48'inin Air Berlin'e satışıyla ilgili anlaşma imzalandı. Rekabet Kurulu'ndan izin bekleniyor. İZair bundan sonra Air Berlin ile Pegasus ortaklığı olarak devam edecek. Şu ana kadar iki markayı yaşatma sorunuyla karşı karşıyaydık. Şimdi İZair'in devamlılığını sağlayacak bir yapı oluşturmuş olacağız. Pazarlamayı Almanlar yapacak. Air Berlin önemli bir ortak ve marka. Bu işbirliğinin başarılı olacağına inanıyorum. İZair şimdilik Antalya ve İzmir'den Almanya'ya uçuyor. Yakında yeni ülkelere de uçacak" dedi.

ÜSKÜP S.O.S VERİYOR

Haybat, geçen yaz başlattıkları İzmir ile Makedonya'nın başkenti Üsküp arasındaki seferlerin beklentilerinin oldukça altında gittiğini belirterek, toparlanma olmazsa seferleri durdurmak zorunda kalacaklarını açıkladı. İzmir-Üsküp arasında geliş gidişleri artırmak için büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Haybat, "Ancak seferlere ilgi beklentilerimizin çok altında gidiyor. Üsküp'e uçuşta ısrar ediyoruz. Biz devam etmek istiyoruz. Bu yaz aylarını iyi geçireceğimizi tahmin ediyoruz. Toparlanmazsa durdurmak zorunda kalacağız. En hoşlanmadığımız şey başladığımız hattı durdurmak. Fakat yüzde 10-20 doluluğa hiçbir şirket katlanamaz" diye konuştu. İzmir ile Sofya arasındaki seferleri de geçen yıl durdurmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Haybat, vize konusunun en büyük sorun olduğunu, 2-3 günlük seyahatlere vize istenmemesinin sorunu çözebileceğini açıkladı.

"ATİNA'DA KARARLIYIZ"

Pegasus-İZair olarak İzmir'den 12 iç hat, 9 dış hat olmak üzere 21 noktaya doğrudan uçtuklarını vurgulayan Haybat, 2013'ten itibaren mevcut hatlara İsviçre, Hollanda, Avusturya, Belçika gibi ülkelerin dahil olacağını vurguladı. Ekim ayında İzmir-Şanlıurfa uçuşlarını başlatacaklarını belirten Haybat, "Pegasus olarak İzmir pazarında birinci sıradayız. Atina uçuşlarına ise inatla devam ediyoruz. Yunanistan da zor durumda. Dolayısıyla uçuşlar bir düşüyor, bir toparlanıyor. Buna rağmen biz Atina'da kararlıyız. Kolay kolay vazgeçmeyiz. Şu anki durum bizim hattı kesmemizi gerektirecek noktada değil" dedi. "İstanbul doldu, bize gelin" diyerek İzmir'in gelişmeyeceğini belirten Haybat, İzmir'in mutlaka kendi cazibesini yaratması gerektiğini söyledi. Bunun yolunun kentin daha kolay ulaşılabilir hale gelmesinden geçtiğini kaydeden Haybat, haftada 4 defa İzmir üstünden Londra'ya uçtuklarını hatırlattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim