• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

İZDENİZ'e ait arabalı vapurda yangın

İZDENİZ'e ait arabalı vapurda yangın
İzmir'de Üçkuyular'dan Bostanlı'ya giden Büyükşehir Belediyesi'ne ait Esenköy adlı feribotta seyir halindeyken yangın çıktı.

İZDENİZ'e ait arabalı vapurda yangın

İzmir'de Üçkuyular'dan Bostanlı'ya giden Büyükşehir Belediyesi'ne ait Esenköy adlı feribotta seyir halindeyken yangın çıktı.

İzmir'de Üçkuyular'dan Bostanlı'ya giden Büyükşehir Belediyesi'ne ait Esenköy adlı feribotta seyir halindeyken yangın çıktı. Facianın ucuz atlatıldığı olayda, feribotun bacasında çıkan yangın yolcuların paniğe kapılmasına neden oldu. Bostanlı Vapur İskelesi'ne yanaşan arabalı vapurda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Olay, akşam saat 17.00 sıralarında İzmir Körfezi'nde meydana geldi. Üçkuyular'dan Bostanlı'ya doğru hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Esenköy' adlı arabalı vapurun bacasında Bostanlı açıklarında yangın çıktı. Feribotun bacasını yoğun bir duman kaplarken, feribotta bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandı. Yangının fark edilmesi üzerine durum hemen deniz polisi, Kıyı Emniyeti ve itfaiye ekiplerine bildirildi. Bölgeye ulaşan deniz polisi botları ve Kıyı emniyeti botları feribota Bostanlı İskelesi'ne yanaşıncaya kadar eşlik etti.

İtfaiye ekipleri de Bostanlı İskelesi'ne gelerek önlem aldı. Kıyıya yanaştırılan feribottaki araçlar ve yolcular panik halinde vapuru boşaltırken bacadaki yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

Olay sonrası bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi İzdeniz Genel Müdür Yardımcısı Salih Aslan, yangının feribotun bacasında çıktığını bildirdi.

Yangının çıkış nedeninin geminin eski veya yeni olmasıyla bir ilgisinin olmadığını kaydeden Aslan, "Bacanın etrafını saran izolasyon yağ ve kromunun aşırı ısınmasından dolayı dumanlar çıkmaya başladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme botları yangını daha fazla büyümeden söndürdü. Olayda herhangi bir can kaydı ve yaralanan olmaması sevindirici." diye konuştu.

izdeniz_esenkoy_vapur_550.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI                             DENİZ HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com                                        www.DenizHaber.Com.tr

www.istanbulhaber.com

www.AksiyonHaber.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim