• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İzmir Ak Parti'de yüzler gülüyor

İzmir Ak Parti'de yüzler gülüyor
İzmir’de Ak Parti yöneticileri ve adayları, seçimi İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın odasına kurulan barkovizyondan izledi.

İzmir Ak Parti'de yüzler gülüyor

İzmir’de Ak Parti yöneticileri ve adayları, seçimi İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın odasına kurulan barkovizyondan izledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, saat 19.00’da partiye geldi ve Akay’ın odasında çay içerek, sonuçları takip etti. Parti binası girişine kurulan ofisteki görevliler, partililerin içeri girmesini engelleyerek, seçim ofislerine yönlendirdi. Günay ve Yıldırım’dan ilk açıklama saat 20.00’de geldi. Günay, şunları söyledi:

“Henüz sayım devam ediyor. Vatanımız, milletimiz, demokrasimiz için hayırlısı olsun. Şu andaki sonuçlara göre hem ülke düzeyinde hem İzmir düzeyinde oylarımızın önemli ölçüde arttığı görünüyor. Milletimize teşekkür ederiz. Sayımların biraz daha ilerlemesini bekleyelim.”

Ulaştırma eski Bakanı Yıldırım ise “Hayırlı olsun. Sayım devam ediyor öyle görünüyor ki üçüncü döneminde de Ak Parti ülke genelinde oylarını arttırıyor. Bu Türk siyasetinde pek alışılmış bir şey değil. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Günay ve Yıldırım, açıklamanın ardından seçim kurullarına gitti.

İSTANBUL EKİBİ DESTEK VERDİ

İl Başkanlığı’nın dördüncü katındaki Seçim Koordinasyon Merkezi’ne (SKM) sandık başındaki müşahitlerden sonuç yağdı. İzmir’de parti yöneticilerinin yüzü ilk sandıktan itibaren güldü. Ak Parti’nin İzmir’deki seçim başarısında bir ay önce İstanbul’dan 10 kişilik ekibiyle gelen SKM Koordinatörü İsmail Hakkı Turunç’un etkisi büyük. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde görev yapan Turunç, 10 kişilik ekibiyle geldiği İzmir’de seçim tecrübesini ortaya koydu. Her sandıkta dört kişilik sandık müşahitleri, dokuz kişilik de sandık yönetim kurulları oluşturuldu. İzmir’e seçime bir ay kala gelen Turunç, 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır’da görev almıştı.

İSMAİL HAKKI TURUNÇ KİMDİR?

1952 yılında Sivas’ta doğdu. 1959 yılından bu yana Fatih Beyceğiz’de ikamet ediyor. 1973 yılında siyasi çalışmalara başladı, 1987 yılında İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı oldu. 1993- 1997 yıllarında RP Fatih İlçe Başkanlığı yaptı. 1999 yılında Fazilet Partisi ilçe meclis ve büyükşehir meclis üyesi oldu. Belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim