• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İzmir DTO'da, 27. meclis toplantısı yapıldı

İzmir DTO'da, 27. meclis toplantısı yapıldı
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin 27. meclis toplantısı eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İzmir DTO 27. meclis toplantısını düzenledi

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin 27. meclis toplantısı eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dologh, toplantıda yaptığı konuşmada yat turizminin önemine değinerek yat limanlarının bulundukları bölgedeki ekonominin canlanmasına katkı sağladığını kaydetti.

Türkiye'nin sahip olduğu doğal ve tarihi zenginlikler, coğrafi yapısı ve iklimiyle yat turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Dologh, yatçılık ve yat limanı işletmeciliğinin tüm dünyada hızlı büyüyen sektörlerin başında geldiğini söyledi.

Turizm Bakanlığı tarafından 28 Nisan 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Deniz Turizmi Yönetmeliğinin, bu konuya verilen önemi gösterdiğine işaret eden Dologh, 'Türkiye'de önümüzdeki yıllarda marina sayısının artacağına ve bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum' dedi.

Meclis toplantısında, Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğünce, uluslararası taşımacılık yapan bazı firmalardan geriye dönük olarak eksik belge gerekçe gösterilerek KDV istenmesi konusu da gündeme geldi.
Bu konuyla ilgili Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci'nin 'konuyu şu ya da bu şekilde mutlaka çözeceğini' söylediğinin hatırlatılması üzerine toplantıya katılan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonuyla Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i arayarak konuyla ilgili bilgisi olup olmadığını sordu.

Şimşek'in konuya vakıf olmadığını, araştıracağını söylemesi üzerine salondakiler Yıldırım'a çabasından dolayı alkışla teşekkür etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim