• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

İzmir Gümrüğü'nden yağ operasyonu

İzmir Gümrüğü'nden yağ operasyonu
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen "10 Numara Yağ" operasyonunda, kaçak akaryakıt olarak satılan 2 bin 175 kg.

İzmir Gümrüğü'nden '10 Numara' operasyonu

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen "10 Numara Yağ" operasyonunda, kaçak akaryakıt olarak satılan 2 bin 175 kg. 10 numara madeni yağ ele geçirilirken bir kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Bornova ilçesi Işıkkent semtinde bulunan bir TIR garajında, 10 numara yağın akaryakıt olarak TIR, kamyon ve otobüslere satıldığı istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, takibe aldıkları garajdaki bir depoda plastik tanklar içerisinde saklanan 10 numara yağın, bir kamyonun akaryakıt deposuna aktarıldığını belirleyince operasyon düzenledi. Operasyonda, plastik tanklar içerisinde 2 bin 175 kg. 10 numara madeni yağ ele geçirilirken yağları akaryakıt olarak sattığı ileri sürülen İ.Y. gözaltına alındı.
 
Yapılan araştırmada, zanlı İ.Y.'nin piyasadan temin edilen madeni yağları, bazı kimyevi maddeler kullanarak inceltip 10 numara madeni yağ olarak adlandırılan karışımı elde ettiği ve kaçak olarak sattığı belirlendi. Ele geçirilen yağın tahlilinde ise yakıt olarak kullanılamayacak seviyede olduğu tespit edildi. Madeni yağın, kullanılan araçların özellikle motorunda büyük zarar oluşturduğu belirtildi. İ.Y. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
 
İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri, vatandaşların şüpheli gördükleri durumları Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ihbar hattı olan Alo 136'ya bildirmesini istedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim