• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İzmir Havalimanı'na ambulans uçak geliyor

İzmir Havalimanı'na ambulans uçak geliyor
112’lerden sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turan Sofuoğlu, Sağlık Bakanlığı’nca hizmet alımı yapılan bir adet ambulans uçağın Kasım ayı itibariyle Adnan Menderes Havalimanı’nda hizmete başlayacağını söyledi.

 

Dr. Sofuoğlu, “Şu an için Sağlık Bakanlığı’na ait 5 adet ambulans uçak bulunmaktadır. Bunların 3’ü Ankara, 1’i İzmir, 1’i de Gaziantep ilinde görev yapacak. 24 saat kesintisiz hizmet veren ve aynı anda 2 veya 4 hasta taşıyabilen uçak ambulanslarla sadece iller arası değil, yurt dışından da hasta nakilleri yapılmaktadır. İzmir’de görev yapacak uçak ambulans ile 112 hizmetlerinin kalitesinde artış olacağı gibi hastalar daha uzak noktalara hızlı bir şekilde nakledilebilecek” dedi.
 
İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı, 112 Ege Bölge Koordinatörü ve Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Sofuoğlu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi;
 
4 YILIN BİLANÇOSU
 
“2008 Ekim ayından itibaren hizmet alımı yoluyla 15 ilde 17 ambulans helikopter görev yapmaktadır. İzmir ilinde 12 Şubat 2009 yılında hizmete giren ambulans helikopter, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde bulunan helikopter pistinde konuşlanmaktadır. İzmir 112 ambulans servisine bağlı olarak görev yapan helikopter ambulans, gün doğumu gün batımı saatleri arasında hizmet vermektedir. 2 pilot, bir hekim ve bir paramedik ile göreve çıkan helikopter ambulans, aynı anda sadece bir acil hastanın naklini mümkün kılıyor. Sağlık Bakanlığı’nca yayınlanan tıbbi kriterlere göre seçilen acil hastaların olay yerinden hastanelere veya hastaneler arası nakilleri yapılmaktadır. Helikopter ambulanslar gerektiğinde dağlık arazilere, otoyollara, stadyumlara da iniş yapabilmektedir.
 
İlimizde görev yapan helikopter ambulans ile İzmir ve Ege Bölgesi’nden bugüne kadar toplam 2036 vakanın hava yolu ile nakli sağlanmıştır. Hastaların 1193’ü İzmir ilçelerinden, 208’i Muğla ilinden, 155’i Manisa ilinden, daha az olarak da Aydın, Balıkesir, Uşak, Denizli, Isparta ve Afyon illerinden taşınmıştır. Helikopter ambulans ile taşınan acil hastalarda ilk iki sırayı yüzde 31 ile kalp damar hastalıkları, yüzde 22 ile travmalar almaktadır. Hava yolu ile nakledilen hastaların 657’si (yüzde 47) İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesine getirilmiştir. İkinci sırada Ege Üniversitesi Hastanesi bulunmaktadır. İzmir’de bulunan helikopter ambulans 2 kez Rodos Adası’ndan hasta naklini gerçekleştirmiştir.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim